Rain

Rain
02/10/2013
Puzzle
nee
PlayStation 3

Met de nakende release van de PlayStation 4 zou je bijna vergeten dat er nog genoeg leven zit in de PlayStation 3. Enkele van de beste games van het apparaat verschenen dit jaar. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan Beyond: Two Souls, The Last Of Us en multi-platform games als Grand Theft Auto V. In deze regen van Triple A-games dreigt de release van Rain in het water te vallen, zonde want de game heeft alles in zich om een pareltje te worden.

Nog voor we maar een stap gezet hebben in de wereld van Rain, weet de game al te boeien. Middels schilderijachtige graphics leren we de opzet van het verhaal. Een klein jongetje heeft een vreemde ontmoeting met een onzichtbaar meisje en een monster die enkel door de regen die op hun valt te zien zijn. Maar zoals zo vaak komt het steken van je neus in andermans zaken met de nodige gevolgen. Voor hij beseft wat er gebeurd is ook hij onzichtbaar.

Als hij opkijkt staat het eerder genoemde monster pal voor zijn neus. Met het water dat op zijn lichaam klettert. komt zijn imposante physique angstig dichtbij. Gelukkig blijken onzichtbare wezens elkaar ook niet te kunnen zien zonder hulp van de regen. Ten einde raad ga je op zoek naar het meisje dat je eerder zag in de hoop dat zij weet wat er aan de hand is.

Na ontsnapt te zijn aan het monster blijkt het wezen niet alleen te zijn. De straten zijn bezaaid met onzichtbare wezens in verschillende vormen en maten. Om onbekende reden hebben ze echter een ding gemeen: ze willen je morsdood maken. Omdat je geen krachtpatser bent, is je beste kans om te overleven langs de monsters sluipen terwijl je gebruik maakt van beschutting om onzichtbaar te worden als ze je op de hielen zitten. Het idee is niet bijzonder diepgaand, maar zorgt voor voldoende spanning om je als speler geïnteresseerd te houden.

Zo snel als je voeten je kunnen dragen leg je een pad af door de stad en stuit je uiteindelijk op het meisje waar je naar zocht. Ze zit in de moeilijkheden en jullie helpen elkaar om  het hoofd te bieden aan de monstruositeiten die jullie zoeken. Hoe het afloopt? Daar komen we achter in de review.

Verwachting

Het voorproefje dat we van Rain hadden, smaakte naar meer. Omdat het stuk dat wij konden spelen zich in het begin af speelde is er nog genoeg ruimte voor uitbreiding van het verhaal en de gameplay-elementen. De basis staat echter al als een huis.Volg redacteur Sil Hendriks op Google+

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner