Ratchet & Clank: Tools of Destruction

Ratchet & Clank: Tools of Destruction
23/10/2007
Action, Adventure, Platform, Puzzle
nee
PlayStation 3

Insmoniac Games is inmiddels een begrip geworden binnen de industrie. Met name de befaamde Ratchet & Clank franchise voor de Playstation 2 heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de ontwikkelaar. Na het eerdere succes van Resistance: Fall of Man voor de Playstation 3, zijn het binnenkort weer Ratchet & Clank die pogen te schitteren op de console van Sony. Deze maand zal Ratchet & Clank: Tools of Destruction namelijk in de winkelschappen komen te liggen. Of Insomniac Games ook dit keer in staat zal zijn een huzarenstuk af te leveren, laten we nog even in het midden. De tot nu toe verschenen media beloven in ieder geval veel goeds.

Met Tools of Destruction keert men terug naar de wortels van de franchise. De game geeft inzicht omtrent de achtergrond van Ratchet. De pluizige Lombax komt een oude vijand tegen, welke nog een appeltje met hem te schillen heeft. Het blijkt namelijk Percival Tachyon te zijn, keizer van de Cragmite. Hij is niet zo blij met het feit dat de Cragmite in een ver verleden het onderspit moesten delven in een oorlog tegen de Lombax. Nu is hij vastbesloten elke Lombax naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Tijd voor Ratchet en zijn ijzeren vriend Clank om het heelal wederom voor onheil te behoeden en te proberen Ratchet’s verleden te ontrafelen.

Wanneer je Tools of Destruction bekijkt, is de grafische pracht bijna beangstigend te noemen. Het lijkt er sterk op dat we hier met de mooiste consolegame aller tijden te maken hebben. De gigantische omgevingen zijn enorm gedetailleerd en de personages zien er stuk voor stuk haarscherp uit. Leken zullen waarschijnlijk moeite hebben de game te onderscheiden van een Pixar film. De bewegende vegetatie, schaduweffecten, filevorming, exploderende objecten en het zonlicht zien er fenomenaal uit en zijn een lust voor het oog. Met Tools of Destruction zal de lat dus een stuk hoger worden gelegd wat betreft de grafische kwaliteit.

De kern van de game wordt uiteraard weer gevormd door de knotsgekke wapens, welke door Ratchet gehanteerd dienen te worden. Ditmaal zal er een compleet arsenaal aan nieuwe wapens worden geïntroduceerd. Zo is er bijvoorbeeld de Groovatron, waarbij er een discobol tevoorschijn komt en je vijanden spontaan beginnen te dansen. Een ander wapen is de zogeheten Transmorpher, waarmee het mogelijk is vrijwel iedere willekeurige vijand in een pinguïn te veranderen. Deze verscheidenheid aan knotsgekke wapens in combinatie met de mogelijkheid ze stuk voor stuk te upgraden zullen ongetwijfeld voor een flinke dosis speelplezier zorgen.

Daarnaast zal er zo nu en dan ook met Clank gespeeld moeten worden. Hier komt het platformelement van de game wat meer aan bod. Zo bezit de kleine robot de mogelijkheid te tijd te vertragen en zich door kleine ruimtes te manoeuvreren. Op deze wijze kan hij Ratchet geregeld te hulp schieten. Clank kan tevens als enige het buitenaardse ras Zoni waarnemen en deze via telepathie in zijn macht brengen. De Zoni zullen Clank op die manier helpen vijanden te verslaan en puzzels op te lossen. Waarschijnlijk zal deze afwisseling zorgen voor een uiterst geringe mate van herhaalbaarheid, aangezien de taken van de twee helden nogal van elkaar verschillen.

Verwachting

Ratchet & Clank: Tools of Destruction maakt een goede kans de beste game voor de Playstation 3 tot op heden te gaan worden. Hoewel de gameplay meer van hetzelfde lijkt te zijn, blijft het ijzersterk en erg soepel. De knotsgekke wapens en de afwisseling tussen beide personages lijken in ieder geval goed uit te gaan pakken. Grafisch gezien zal Tools of Destruction de lat een stuk hoger gaan leggen en ook qua diepgang is het een stap vooruit in vergelijking met voorgaande delen. Of Insomniac Games met Ratchet & Clank: Tools of Destruction daadwerkelijk een klassieker heeft weten te produceren, zullen we over een aantal weken eindelijk te weten komen.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner