Resident Evil 5

Resident Evil 5
18/09/2009
13/03/2009
13/03/2009
Action, Adventure, Survival horror, Third-person shooter
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Ruim tien jaar na de gebeurtenissen in Raccoon City, uit het eerste deel van Resident Evil, duiken er weer wat problemen op. In alweer het vijfde deel uit de serie wordt Chris Redfield naar een woestijnachtig gebied in Afrika gestuurd om een aantal merkwaardige gebeurtenissen te onderzoeken. En je raadt het al: de gebeurtenissen hebben weer iets te maken met The Umbrella Corporation en het T-virus. Het is weer tijd voor een nieuwe, angstaanjagende, actievolle game en de vraag is of Resident Evil 5 dit kan brengen. In deze preview lees je onze verwachtingen van deze game.

Resident Evil 4 stapte af van de zombies en de houterige, doch zeer huiveringwekkende gameplay uit de vorige delen en wist menig gamer in positieve zin te verassen. Het spel scoorde ontzettend goed en was volgens velen ├ę├ęn van de beste games van de vorige generatie spelcomputers. Resident Evil 5 zet deze lijn voort, want het spel kent wederom geen zombies en de besturing zal grotendeels gelijk zijn aan het vierde deel. Dat betekent dat je vanuit het derde persoonsperspectief zult kijken en dat je niet kun schieten en lopen tegelijk.

Voor sommige gamers is dit een doorn in het oog, omdat je veel sneller kunt afrekenen met vijanden als je erbij kunt rennen. Toch is hier een grondige reden voor, want wanneer je moet blijven staan, heb je veel minder tijd om goed te richten. Hierdoor zal de game hetzelfde doen als Resident Evil 4, namelijk enorm veel spanning met zich mee brengen. Op de vele momenten dat je belaagd wordt, zul je vaak even weg moeten rennen alvorens je de vijand kan elimineren. Doe je dat niet, dan ben je een gemakkelijke prooi. Bij Resident Evil 4 wist dit concept je al de stuipen op het lijf te jagen en dit zal het bij Resident Evil 5 ook doen. Op zich is het dus de besturing die mede verantwoordelijk is voor de spannende sfeer in het spel.

Wat precies de vijanden in het spel zijn, is nog niet bekend. We weten al wel dat het geen zombies zijn en dat ze ook niet ge├»nfecteerd zijn met Las Plagas. De hoofdrolspeler is dus Chris Redfield en in de game wordt zijn leven van de afgelopen tien jaar uitgelegd. Hij is lid van de Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA) en is afgereisd naar Afrika om een incident in de woestijn te onderzoeken. De omgeving van het spel is in een vulkaanrijk gebied in de buurt van Ethopi├ź en Kenia. Chris zal samen met zijn vrouwelijke partner, Sheva Alomar, op onderzoek uit moeten gaan. Zij zal je het gehele spel helpen en wordt normaliter door de computer bestuurd. In de co-op kan ze echter door een vriend bestuurd worden. Dit geeft Resident Evil 5 het kleine beetje extra wat Resident Evil 4 niet had. Wie wil er nou niet met zijn twee├źn op survival horror? Van deze mode verwachten wij dan ook erg veel.

Op grafisch gebied wordt Resident Evil 5 waarschijnlijk de mooiste game die we tot nu toe hebben kunnen spelen op de Xbox 360 en de PlayStation 3. De Afrikaanse omgevingen zien er erg gedetailleerd uit en geven je ook het gevoel dat je in Afrika bent. Natuurlijk blijft het een survival horror, dus zullen de meeste levels dusdanig zijn ingericht dat het er erg creepy uitziet. Toch zal het gros van de omgevingen niet bestaan uit smalle gangetjes en donkere steegjes. Dit was bij Resident Evil 4 ook niet het geval en aangezien ze op dezelfde voet verder gaan, zal dat bij deel vijf ook niet zo zijn. De beelden die tot nu toe getoond zijn, hebben dit al min of meer bevestigd. Toch zal dit geen afbreuk doen aan de gameplay, want Resident Evil staat altijd garant voor veel spanning en actie.

Verwachting

Gezien het feit dat Resident Evil 5 dezelfde weg inslaat als haar voorganger, kan het eigenlijk nauwelijks mis gaan. De uitstekende besturing uit deel vier is overgezet naar het vijfde deel en grafisch gezien is de game fantastisch. Dit zorgt voor een ontzettend spannende sfeer in de game. Het verhaal borduurt voort op de voorgaande gebeurtenissen en de zombies en Las Plagas zijn vervangen door nieuwe vijanden. Tel daar de co-op bij op en je hebt een compleet pakket survival horror, dat je ook met je vrienden kunt delen. Laat het maar snel maart worden, want dan kunnen de bezitters van een Xbox 360 of een PlayStation 3 aan de slag met deze topper in wording.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner