RIVE

RIVE
2015
Platform
nee
PC, PlayStation 4, Xbox One, Wii U

Soms kunnen dingen raar lopen. Neem als voorbeeld de Nederlandse ontwikkelaar Two Tribes. Hun game Toki Tori zette de studio op de kaart en zorgde voor flink wat geld om de kas te spekken. Het vervolg van die game werd echter hun ondergang, omdat ze alles op één paard hadden gewed. Gelukkig wisten ze een doorstart te maken, maar Toki Tori is uit het plaatje. Nu is er Rive.

Rive is een combinatie van twee genres. Een 2D platformer en een twin stick shooter. In de praktijk betekent dat je doet platformen en je robotje verplaatst midden de linker stick, terwijl je schiet met de rechter. En hoewel dat de eerste twee minuten onwennig is, werkt het heerlijk.

In Rive spelen we als een kleine robot met een hoop vuurkracht. Te midden van een vijandelijke gebied is het constant oppassen geblazen omdat gevaar achter elke hoek en deur loert. Een paar welgemikte kogels maken daar echter snel een einde aan.

Extra vuurkracht

Wanneer de robots echter met teveel op je afkomen, zijn kogels niet genoeg meer. In onze speelsessie van Rive konden we helaas slechts een level onder handen nemen, maar toch zagen we enkele voorbeelden hiervan. Zo is mogelijk om bijvoorbeeld onderhoudsrobots te hacken. De zullen je vervolgens een poosje volgen en helen.

We vonden echter ook een power-up in de vorm van raketten, waarmee we korte metten maakten met groepen vijanden en de baas van het level. De baas was een enorme robot met een schild om zich heen. Enkel de top van zijn hoofd was kwetsbaar, dus diende je telkens boven hem te komen, en dat terwijl de kleinere robots je constant op de hielen zitten. Tegen ons explosieve geweld bleken ze echter niet bestand en al snel moest hij het onderspit delven. En dan is het level voorbij…WE WANT MORE!

Verwachting

Een level is wellicht niet genoeg om een duidelijk oordeel te vellen over Rive, maar er werden ons wel een paar dingen duidelijk door: Two Tribes is bezig met een verdomd interessante game, schieten met een analoge stick werkt heerlijk, maar vooral dat we meer willen zien van Rive.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner