SingStar

SingStar
21/05/2004
Music, Party
ja
PlayStation 2

Voor vele mensen is zingen een ramp, maar voor sommigen een zegen. Voor sommigen betekent muziek hun leven en voor sommigen hun vloek. Sommigen worden er rijk mee en sommigen moeten elke dag zwoegen om een minimum loon te verdienen. Sommige mensen zijn bang om te zingen en sommige mensen doen het maar al te graag voor een live plubliek. Voor de mensen die niet durven te zingen is hier de oplossing: Singstar.

We kennen SingStar natuurlijk allemaal al van de PlayStation 2. Deze game heeft bij veel mensen voor veel plezier gezorgd, en daardoor verkocht de game natuurlijk als een tiet. Een vervolg kon niet uitblijven en ziehier een aantal nageboorten van deze succesvolle franchise. Echter, met de komst van de PlayStation 3 kon een deel op deze console niet uitblijven.

Singstar voor de PlayStation 3 kent nog steeds hetzelfde basisprincipe: zing zo goed je kunt en de punten stromen naar je toe. Dit is natuurlijk verreweg van saai, maar dat doet er niet toe; de PlayStation 3 staat voor vernieuwing en zo de games ook. En ziehier de geboorte van de Singstar Store en My Singstar. Bij de eerste van twee is het mogelijk om liedjes (tegen betaling) te downloaden, en bij My Singstar is het mogelijk om je eigen profiel up to date te houden. Hier verschijnen namelijk (mits je dat wilt) al je opgenomen nummers en kunnen mensen je uitlachen, of juist toelachen. En natuurlijk ook andersom.

Echter, als een service afhankelijk is van de gebruikers, is het natuurlijk te hopen dat hier goed gebruik gemaakt van gaat worden. Als de users allemaal voor zich zelf gaan leven, en niet met elkaar gaan communiceren is de lol er al snel van af. Het is daarom ook Ă©cht hopen dat er een leuke community ontstaat.

De nummers die je kunt downloaden via de SingStore zijn, zoals gezegd, alleen tegen betaling beschikbaar. Hoeveel een nummer zal gaan kosten is helaas nog niet bekend gemaakt, maar dat we er veel van kunnen verwachten is natuurlijk wel duidelijk. Zo zullen er bij de launch van Singstar maarliefst 350 nummers in de SingStore te vinden zijn. Deze nummers zijn allemaal netjes geordend in (bijna) alle muziekgenres.

Wat vooral leuk om te weten is dat de ontwikkelaars van Singstar er alles aan doen om van hun game een succes te maken. Zo hebben ze goede contacten met de muziekindustrie, zodat het af en toe mogelijk zal zijn dat een videoclip voor het eerst op Singstar te vinden is, en daarna pas op MTV of TMF.

Zoals ik al zei is het basisprincipe nog steeds trouw aan het origineel. Je zult nog steeds de bekende nootbalkjes onderaan het scherm zien, met daaronder de desbetreffende lycris. Als je vals zingt geeft de game dit aan, en als je alle noten goed doet zul je hier natuurlijk een complimentje voor krijgen. Ben je hier zo trots op, dan kun je (als je jezelf opgenomen hebt) de video’s welke je opgenomen hebt met het PlayStation Eye op jouw Singstar profiel zetten.

Het basisprincipe is nog steeds hetzelfde, maar waarom zouden ze het in godsnaam veranderen? Het origineel werkte goed en werkte super. Het is dan ook logisch dat de ontwikkelaars de puntjes op de i proberen te zetten om zo de meest volledige Singstar ooit in de winkelschappen te krijgen. Het is alleen nog even hopen hoe de gebruikers gebruik gaan maken van My Singstar. Als zij dit gaan gebruiken als een hele community, komt dit heus wel goed.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner