skate. 2

Skate 2
20/01/2009
Sport
ja
PlayStation 3, Xbox 360

Tony had het goed. Hij was één van de beste skateboarder en heeft ook zijn eigen game. De eerste paar delen waren zeer goed. Alleen ging het toch na een tijd bergafwaarts. Dit was echter geen probleem, want hij had nog geen echte concurrentie. Maar toen kwam Skate vorig jaar uit en die was verassend goed te noemen. Bij Tony Hawk kon je zo de gekste trucs uit je mouw schudden. Skate was echter veel realistischer. Je deed trucjes dan ook maken met je rechter joystick. Er komt echter al een tweede deel van Skate die logischerwijs Skate 2 heet.

Skate 2 voegt een hoop dingen toe die gamers er graag in wilden hebben. De makers hebben dus echt naar de consument geluisterd. Je keert dit keer weer terug naar San Vanelona, maar wees gerust want het ziet er heel anders uit. Dit komt door een ramp die de stad bijna geheel heeft verwoest. Toen heeft men het weer opnieuw opgebouwd en zijn er een boel nieuwe dingen bij gekomen. Je zult misschien nog wel enkele dingen vaag herkennen, maar het meeste is toch wel nieuw. Het is uiteindelijk aan jou de taak om meer status te krijgen en het skaten in San Vanelona weer populair te maken.

Het is nu mogelijk om van je board af te stappen. Dit is fijn aangezien het bij het vorige deel voor de nodige irritaties zorgde. Je kunt nu dus makkelijker bij bepaalde spots komen en je hoeft dus niet heel moeilijk te gaan doen. Er zijn nu ook een boel nieuwe trucjes toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om hand plants of boneless te doen. Er zijn eigenlijk alleen maar nieuwe trucs bijgekomen en voor de rest is er weinig veranderd aan het tricksysteem. De animaties van deze trucs zijn erg sterk en ze lopen ook gewoon vloeiend.

Wanneer je van je board bent kun je ook nog andere leuke dingen gaan doen. Zo kun je een behoorlijk aantal voorwerpen verplaatsen. Je kunt zo een geheel nieuwe spot maken. Het leuke hieraan is dat je deze spots ook kunt uploaden zodat andere het kunnen downloaden. Zo kunnen mensen dus jouw spot downloaden en hier een zo goed mogelijke score op neer te zetten. Wanneer je dus bepaalde dingen in de omgeving veranderd zal dat ook zo blijven, tenzij je het spel daarmee zal ophouden. Met een simpele druk op de knop kun je bepaalde dingen ook weer snel op hun originele plek terug zetten.

In het vorige deel had je ook de video editor die toen erg populair was. Dit keer hebben ze het echter verbeterd. Zo had je in het origineel maar een beperkt aantal camerastandpunten. Dit keer is het veel uitgebreider. Zo kun je gewoon instellen dat de camera je skater gewoon volgt. Je kunt de camera dan vrij bewegen. De tweede mogelijkheid is om je camera als ware op een statief neer te zetten zodat je een heel ander beeld krijgt. Je kunt de camera zo’n beetje overal neerzetten in de wereld. Net zoals bij het vorige deel zal er ook een website komen bij de launch waar de filmpjes worden geupload. Echte details over deze site ontbreken nog.

Zelfgemaakte skaters zullen in dit deel ook vies worden. Ze kunnen ook allerlei blauwe plekken en sneeën oplopen. Merkwaardig genoeg is dit niet zo bij de pro skaters. Ook zul je niet zo heel veel bloed tegen komen in de game. Geld speelt een veel belangrijkere rol dan in de vorige game. Zo kun je nu veel meer doen met je geld dan het alleen maar uitgeven aan accessoires voor je skater. Zo is het mogelijk om geld te geven aan mensen die dan bepaalde dingen voor je doen, maar je kunt ook stukken grond opkopen om daarop vervolgens een mooi skate park op te bouwen.

Bij het vorige deel was de camera nogal irritant. Het was wel leuk gevonden dat je het zag zoals veel skate films zijn gefilmd, maar het had ook zeker zijn nadelen. Zo kon je sommige dingen niet goed zien en knalde je uiteindelijk keihard van je board af. De camera hebben ze echter iets aangepast. Zo draait het af en toe mee zodat je het allemaal veel beter kunt zien. Online lijkt dit keer ook beter te zijn. De makers hebben veel inspiratie gehaald uit het systeem dat Burnout Paradise ook gebruikt. Zo kun je heel snel van de singleplayer naar de multiplayer overgaan.

Verwachting

Skate 2 zal niet de meest vernieuwende game aller tijde worden, maar het voegt gewoon een boel nieuwe dingen toe die fans erin wilde hebben. Zo is het heel fijn dat je van je board kunt afstappen. Maar er zijn ook een boel nieuwe trucs die je kunt uithalen. Het is ook tof dat je bepaalde dingen kunt verplaatsen en zo je eigen spot kunt maken die andere dan weer kunnen downloaden. Voor de rest lijkt het gewoon weer een toffe game te worden die het gewoon wat grootser aanpakt dan zijn voorganger.

 

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner