Splatoon

Splatoon
29/05/2015
Third-person shooter
ja
Wii U

Online gaming begint een steeds belangrijker aspect te worden van het huidige gamelandschap, zelfs Nintendo kan hier niet meer omheen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze ervoor gekozen hebben een inhouse team aan het werk te zetten, om een leuke multiplayer shooter voor de Wii U klaar te stomen.

Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze gewoon soldaten pakten in één of andere (wereld)oorlog met Mother Russia als de vijand in een gebied vol vijftig tinten grijs. Nintendo is vrolijk en kleurrijk, geschikt voor kinderen, maar leuk voor volwassenen. Een Nintendo shooter is niet Call Of Duty, Killzone of Halo, maar Splatoon.

Splatoon is een squad based shooter, wat betekent dat je altijd in teams zal spelen. Elk team bestaat uit vier spelers, dan wel bots. Elk van deze spelers is een mensachtige alien, gewapend met een verfkanon en ‚Äďgranaten. Het doel is om zoveel mogelijk van het speelveld in jouw kleur te verven, wat niet enkel kindvriendelijke, maar ook aparte gameplay oplevert.

Je alien wordt bestuurt met de linker analoge stick, terwijl de rechter je vizier regelt. Het richten van je verfkanon dient echter te gebeuren met de ingebouwde gyroscoop van je GamePad, wat de nodige gewenning eist. Eens je het trucje onder de knie hebt, spuit je vloeren en vijanden echter in hoge snelheid onder met jouw kleur, tot je verf op is.

Op dat moment is het belangrijk om met je voeten in vriendelijke verf te staan. Je verfmeter zal zich dan langzaam bijvullen, al kan het sneller. Door op de linkerschouderknop te drukken, verandert je wezentje zich in een inktvis die door de verf kan zwemmen. Wanneer je dit doet vult je verfmeter zich alleen vliegensvlug, maar je bent tevens bijna onzichtbaar voor vijandelijke troepen.

Het leukste komt echter pas op het moment dat je slim omspringt met de mogelijkheden die de verf je biedt. Als inktvis kun je tegen muren opzwemmen die jouw kleur hebben, en op dezelfde manier kun je onder hekken door. Opeens kun je je vijanden van allerlei punten met verf bestoken, wat voor een leuk soort verstoppetje zorgt.

Als je flink bezig bent geweest met het kleuren van het veld, wordt je beloond met een verfbazooka. Met dit gevaarte over je schouder kun je niet alleen grote delen van het veld kleuren, maar ook je vijanden zijn vaak in één klap dood. En het doden van vijanden is in Splatoon heel bevredigend, al was het maar omdat ze uiteen spatten in een klodder verf van jouw kleur. En omdat ze hierna teruggestuurd worden naar hun basis om te respawnen, heb jij de kans de rest van het veld van een nieuw likje verf te voorzien.

Op het moment dat wij de preview onder handen mochten nemen, was er spijtig genoeg maar één map en mode te spelen. Dit gaat uiteraard uitgebreid, al heeft Nintendo nog met geen woord gerept over precieze aantallen. Ze weten echter zelf ook wel dat Splatoon in huidige vorm leuk is, maar wel snel eentonig zal worden. Wij zullen dus met argusogen in de gaten houden wat de grote N nog in petto heeft voor hun nieuwe IP.

Verwachting

Splatoon ziet er momenteel nog niet uit als een systemseller, maar met de juiste promotie en meer content zou Nintendo wel eens een hit onder met name de jongste gamers kunnen scoren. Maar laat je niet voor de gek houden, je leeftijd hoeft niet uit een cijfer te bestaan om Nintendo’s kijk op shootergenre te kunnen waarderen.Volg redacteur Sil Hendriks op Google+

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner