Star Wars: The Force Unleashed

Star Wars: The Force Unleashed
17/12/2009
19/09/2008
19/09/2008
19/09/2008
19/09/2008
19/09/2008
19/09/2008
Action
nee
PSP, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 2, Wii

Door de jaren heen bleek Star Wars een onuitputtelijke bron voor games. Je had de games die gebaseerd waren op de films en waar je dan ook een Jedi onder controle had, games die zich jaren voor de films afspeelden en games waar je soldaat speelde. Het is dan ook moeilijk voor de makers van Star Wars games om totaal nieuwe games met een nieuw concept te verzinnen. Nu hopen ze dan weer een topper te hebben. Deze game heet Star Wars: The Force Unleashed.

Zoals de titel al zegt zal in dit deel The Force losgelaten zijn. Dit betekent dat de makers de bestaande force krachten hebben geperfectioneerd en vergroot. Je kan hele schepen tot staande brengen en huizen omverwerpen met de nieuw gevonden krachten. In de vorige Star Wars games was dit allemaal nogal zwakjes, je had een bepaalde kracht en die deed niet veel meer schade dan één of twee man doden. Deze nieuwe krachten moeten tevens voor enorme vernieuwing in de gameplay zorgen. Met gebruik van de revolutionaire Euphoria techniek, die ervoor zorgt dat dingen breken zoals het hoort en vijanden precies reageren als in het echt, lijkt de Force gebruiken tenminste leuker dan in andere games.

De game heeft natuurlijk, naast de Force krachten, ook nog een verhaal. Dit lijkt een redelijk diepgaand verhaal te worden, die perfect in de Star Wars setting past. Je speelt een geheime student van Darth Vader, deze probeert zich groot te maken door training en in het begin wordt hij door Darth Vader opgedragen om Jedi te doden. Dit hele verhaal speelt zich af tussen Episode 3 en Episode IV. Uiteindelijk moet je, zoals de Sith traditie voorschrijft, je meester doden en zelf heerser van het heelal worden. Of er verschillende eindes zijn, kan nog niet met zekerheid gezegd worden, maar zoals het er nu uitziet kan dat wel eens het geval zijn.

In de game zul je ook veel verschillende planeten bewandelen. Zo zul je op de planeet Felucia komen, deze planeet is vol gegroeid met planten. Je zult daar waarschijnlijk op Jedi gaan jagen, aangezien er is gezegd dat je daar in gevecht komt met de Jedi Meester Shaak Ti. Ook zul je op de planeet van het Wookie ras en op Raxus Prime, een enorme vuilnisbelt, terecht komen.Als laatste zal je ook een bezoekje brengen aan een vliegende fabriek, ook hier zul je weer de Jedi bevechten. Naast deze vier locaties, zijn er nog geen andere locaties prijsgegeven. We kunnen er echter wel van uitgaan dat er zeker meer zullen zijn.

Hoewel er nog niet heel veel ingame beelden zijn verschenen op het net, ziet hetgene wat is verschenen er reeds zeer goed uit. Alles is enorm gedetailleerd en ook de omgevingen geven echt dat Star Wars gevoel. Wat ook naar alle waarschijnlijkheid enorm goed gaat worden, is de muziek. Het Star Wars deuntje gaat de echte fan namelijk nooit vervelen en als ze dit ook in de game stoppen, gaan we mooie tijden tegemoet. In de trailers klonken ook de schreeuwen van de stormtroopers en andere karakters erg goed en de Forcepowers maakten dat ene mooie “swoesj” geluid.

Hoewel er nog niet zo veel bekend is van de game en Lucasarts zijn mond stevig dichthoudt in interviews, is er wel al genoeg info om de Star Wars fans te laten likkebaarden. Niet alleen klinkt het verhaal geweldig en episch, maar ook is het nieuwe effect dat alle Force powers hebben erg indrukwekkend. Het lijkt heerlijk om eindelijk eens een keer aan de Dark Side te vechten als hulpje van Darth Vader, het klinkt namelijk veel interessanter dan telkens weer het goede te beschermen. Als alles zo goed uitwerkt als verwacht en het ook helemaal in orde komt met dingetjes als de AI, dan kunnen we best wel eens te maken hebben met de beste Star Wars game sinds een lange tijd.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner