Test Drive Unlimited 2

Test Drive Unlimited 2
11/02/2011
Racing
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Alweer vier jaar geleden werd de eerste M.O.O.R. game uitgebracht voor de Xbox 360. Deze afkorting staat voor Massive Open Online Racing game. Test Drive Unlimited had in dit genre de primeur en kwam met een game waar je ongelofelijk veel tijd in kwijt kon en die mensen om mij heen nu nog dagelijks spelen. Toch is het hele principe van de game niet geslaagd, aangezien je maar weinig andere racers tegen kwam op het tropische eiland van Hawaii en je dus veelal in je eentje tegen de computer aan het racen was. Na vier jaar is het daarom de hoogste tijd voor een nieuw deel.

In Test Drive Unlimited 2 zal de nadruk sterker gaan liggen op het creƫren van je eigen personage. In de tweede trailer die is uitgebracht, zien we Sims-achtige personages dansen en feest vieren op zonnige locaties. Je kunt je personage gedurende de game veranderen door naar de plastische chirurg te gaan of kledingwinkels bezoeken. De community sfeer is hiermee gezet en de game krijgt een soort persoonlijkheid met zich mee, maar ik hoop dat de ontwikkelaar het niet overdrijft.

Zo ben ik benieuwd hoe een verhaal in Test Drive Unlimited 2 tot zijn recht komt. De ontwikkelaar heeft namelijk aangegeven dat er een verhaallijn in het spel zit. Ik vraag me af of dit een beetje interessant kan gaan worden. Verder heb je de mogelijkheid om huizen en appartementen aan te schaffen. Hier zie ik ook het nut niet echt van in. We hebben immers met een racegame te maken. De nadruk moet hierin naar mijn mening toch echt op het racen blijven liggen.

Gelukkig maken de casual beelden dan ook snel plaats voor garage`s en showrooms. De game speelt zich in het begin af op een nieuwe locatie, Ibiza. Hierna zul je het vliegtuig kunnen gaan pakken naar Hawaii. Het online gedeelte van de game wordt aanzienlijk verbeterd, maar offline zijn er nog steeds veel races beschikbaar. Online kan er met acht man worden geraced, al zullen er een stuk meer mensen rondrijden over het eiland en rondlopen in de racing lobby. In deze lobby kunnen races worden georganiseerd.

EĆ©n van de sterke kanten in het eerste deel was het grote aanbod van gelicenseerde voertuigen. We zijn inmiddels een aantal jaren verder, dus de nieuwste voertuigen maken nu hun intrede en zullen tevens optisch getuned kunnen gaan worden. Een geheel nieuwe toevoeging is die van SUV`s en andere offroad wagens. Offroad racen wordt namelijk ook mogelijk in Test Drive Unlimited 2. Op een tropisch eiland is dit niet eens zo`n slecht idee van ontwikkelaar Eden Games.

Grafisch liep de eerste Test Drive Unlimited niet voorop, maar zag het er wel mooi uit. Helaas wilde de framerate nog wel eens inkakken als je met 300 km/h door een stad reed. De graphics voor deel twee zijn aanzienlijk verbeterd, evenals de weerseffecten. De gepoetste bolides zijn een lust voor het oog, zowel in de showroom als daarbuiten. Hierdoor kunnen we straks weer lekker gaan cruisen over zonnige eilanden met een zomerse beat erbij. Dit was een van de sterkste kanten uit het eerste deel. Sindsdien hebben we dit ook niet meer in een andere racegame kunnen doen.

Verwachting

Na vier jaar is Test Drive Unlimited 2 een feit. Ik denk dat het een goede keuze van de ontwikkelaar is geweest om een tijdje met de game te wachten. Wel is het jammer dat de nadruk op dit moment nog erg op andere dingen dan het racen wordt gelegd. Het is duidelijk dat Atari een zo groot mogelijke community wil creƫren. Gelukkig lijkt dit ook zijn vruchten af te werpen, aangezien het online gedeelte wordt verbeterd. Ook zal offroad racen een rol gaan spelen en zijn er tevens vele offline races te vinden. Grafisch ziet het spel er, zeker voor een open wereld game, erg mooi en vrolijk uit. In september kunnen we gaan cruisen over Ibiza en Oahu, Hawaii.

Discord

Hot
EnquĆŖte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner