The Elder Scrolls IV: Oblivion

The Elder Scrolls IV: Oblivion
20/03/2006
Adventure, RPG
nee
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Screens, screens, screens. De eerste keer dat ik screens van Oblivion zag was ergens in een Mircrosoft hok, nog niet zolang geleden. Ik stond toch wel even stil bij de grafische pracht. Want ik heb altijd al rond willen rennen in een virtueel magische wereld op de Xbox. Jammer genoeg wist Fable mijn verwachtingen niet te blussen en kijk ik nu halsreikend uit naar The Elder Scrolls: Oblivion.

Zoals ik al zij: Screens, screens, screens. Want we hebben de game nog nooit in beweging gezien, laat staan gespeeld. Toch ga ik ervan uit dat het een klapper wordt. Gewoonweg omdat het genre zeldzaam is op de console van Microsoft. Oblivion is weliswaar voor de Xbox2 (Of andere namen), toch denk ik dat we ook op de opvolger van de Xbox maar weinig van dit soort pareltjes zullen zien. En dat is niet erg, want Oblivion springt er qua beeld flink uit.

Natuurlijk ga ik niet alleen uit van screens en ben ik het wereldwijde web opgegaan, opzoek naar info rondom de verhaallijn/ gameplay.

Tamriel is de wereld waarin je je zult begeven in het nieuwe werk van The Elders Scrolls reeks. Na de release van Morrowind op de Xbox is de beurt overgedragen aan Oblivion voor zijn opganger. Het zij echter dat je niet heel Tamriel voor je kiezen krijgt, slechts de hoofdprovincie Cyrodiil. Dit lijkt weinig, maar vergeet niet dat een provincie een enorme hoeveelheid kubieke kilometers is. Indien Bethesda Softworks een virtuele wereld met het oppervlakte van Gelderland erin gooit dan hoor je mij flink juichen.

Natuurlijk word je niet doelloos in Tamriel geworpen. Je krijgt namelijk de taak met je mee op de verborgen troonopvolger te zoeken omdat deze de scepter weer moet hanteren en de koninklijke troon weer warm moet houden. Waarom een nieuwe keizer? Vraag je je wellicht af. Wel, de vorige is vermoord door een ombekende huurmoordenaar en dat is natuurlijk geen goede situatie voor Cyrodiil. Hoezo niet? Als hier het kabinet valt dan kan dat toch ook ernstig gunstig zijn? Wel, niet bepaald. Want zonder koning openen de poorten naar Oblivion. En Oblivion is het gebied waar het kwaad in puurste vorm huist. Demonen en duivels kunnen ongestoord Cyrodiil binnendringen om vervolgens onrust te stoken, moorden te plegen en geweld te uiten of meerdere duivelse praktijken.

En laat nou juist jij degene zijn die het mysterieuze voorval moet zien te ontrafelen, de demonen te lijf te gaan, de troonopvolger te vinden en vrede te laten herstellen in het mooie Tamriel.

Zoals al eerde vermeld is Oblivion een next-gen game. Deze draait op een nieuwe generatie grafische engine ( zie screens ) maar ook op het Radient AI. Het Radient AI is een nieuw kunstmating intelligentiesysteem. Naast jou zijn dus ook de NPC’s ( Non Playable Characters ) vrij om te staan en te gaan waar ze willen. Ze bepalen zelf wat ze zeggen, doen en waar te staan. Gamen word steeds realistischer, en daar ben ik best blij om ook. Want zo’n systeem is niet niets en zorgt zeker voor een flinker verhoging van de gameplay.

Misschien dat dit Radient AI nogal vaag klinkt. Maar laat het me uitleggen. In iedere RPG zitten wel quests. Tot nu toe waren deze niet veel meer dan het lopen van A naar B en onderweg wat monsters af te slachten. Of het opsporen en bestrijden van een kwaadaardig schepsel. Deze punten/ wezen stonden echter altijd op dezelfde ingestelde plek ( events ). Nu bestaat de mogelijkheid echter dat het wezen op de vlucht slaat terwijl jij hem achterna zit. Of dat het van A naar B lopen niet meer zo gemakkelijk gaat omdat je in feite niet precies weet waar je heen moet. Het personage kan in de bar zitten, in het woud of in z’n huis, afhankelijk van zijn eigen mening/ humeur. Oblivion zal dus een sterk uitgewerkt concept worden.

Verwachting

Het is jammer dat er weinig meer van de game bekend is. Daarom zou ik mijn Preview ook hier moeten eindigen. Jullie kunnen ooit een review verwachten want ik zal hem op de voet blijven volgen. Ik zeg: tot dan!

Verwachting

 

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner