The Orange Box

The Orange Box
18/10/2007
11/12/2007
18/10/2007
First-person shooter, Puzzle
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Wat is de eerste gedachte die bij jou opkomt als je hoort: “vijf games voor de prijs van één”? Waarschijnlijk denk je dat dit een stunt van een gameshop is, om oude games toch nog weg te slijten. Daarnaast zou het ook nog een goede manier zijn om enkele slechte games gemakkelijk te verkopen. Toch zijn deze hersenspinsels dit keer niet het geval. Het draait namelijk om “The Orange Box”. Een verzameling van maar liefst vijf interessante titels. Je krijgt namelijk Half-Life 2, HL2: Episode One, HL2: Episode Two, Portal en ook nog eens Team Fortress 2. Het is een veelgevraagd pakket, maar wat krijg je nou precies voor je geld?

Nou, allereerst krijg je dus het spel Half-Life 2. Dit spel werd een ware topper. Nooit eerder waren gezichten zo gedetailleerd uitgewerkt en tot nu toe hebben we nog steeds geen spel gezien waar het zo mooi eruit zag. Het spel is dan al wel zo’n drie jaar oud, maar toch zal het voor velen een heerlijke manier van tijdverspilling zijn. Voor de consolegamers is dit spel nog eens extra interessant. Dit spel kwam in het verleden namelijk enkel uit voor de PC en de Xbox. Gelukkig zal dit dus niet zo blijven en vandaar zal die ervaring die PC-gamers al hebben ondervonden, straks ook realiteit worden voor het restant van de gamers.

Het tweede spel in het pakket is Half-Life 2: Episode One. Voor dit spel geldt ongeveer hetzelfde als voor de normale HL2. Met uitzondering dat dit spel enkel voor de PC uitkwam en dus helemaal nieuw is op het consolegebied.

Bij het derde spel in dit pakket wordt het interessant voor alle soorten gamers (dus ook PC-gamers). Half-Life 2: Episode Two zal namelijk weer een geheel nieuw onderdeel toevoegen aan het verhaal. Dit deel speelt zich af buiten de stad. Zeg dus maar gedag tegen de grijze gebouwen en verwelkom de natuurlijke omgevingen. Dit zal weer vele nieuwe game-ervaringen op het scherm toveren, vooral als je weet dat de techniek verbeterd is, waardoor de werelden ruimte kunnen bieden voor grotere gevechten. Keerzijde aan deze uitbreiding is dat er geen nieuwe wapens in het nieuwe deel zitten. Een groot probleem hoeft dit echter niet te worden, aangezien er positieve veranderingen in de gameplay zijn toegepast. Hierbij kun je denken aan nieuwe vijanden (Hunters, half robot, half levend wezen), ontwikkeling van oudgedienden en ook nog enkele nieuwe karakters.

Tot dusver hebben we enkel games besproken die het vooral moeten hebben van een sterke gameplay, een goed verhaal, sterke physics en zo kun je nog wel even doorgaan. Wat echter ontbreekt is een origineel spel, die baanbrekend is op het gebied van gameplay. Dit moet Valve ook gedacht hebben en vandaar dat ze het spel Portal in het pakket hebben gestopt. Portal is een spel wat je het best als First Person Puzzelspel kunt uitleggen. Je bevind je in een situatie die onmogelijk lijkt. Inderdaad lijkt, aangezien je met je uitrusting portals kunt schieten. Deze portals zijn een soort van zwarte gaten. Als je twee portals hebt gemaakt, kun je via het ene gat, naar het andere. Op die manier kun je omgevingen die onmogelijk lijken, prachtig uitbuiten. Het klinkt misschien wat lastig, vandaar dat je dit spel het beste met beeld kunt bekijken (klik hier).

Het vijfde, en tevens laatste spel in het pakket, is Team Fortress 2. Dit is het multiplayerspel bij uitstek. Samen met enkele medestanders moet je een doel bereiken. Dit kan variëren van het vernietigen van een brug tot het bestormen van een strand, maar ook zul je wel eens een VIP in veiligheid moeten brengen. In totaal heb je de keuze uit twaalf verschillende taken. Zo kun je als marinier aan de slag, maar ook voor spionnen en monteurs is er genoeg werk. Deze rolopzet mag dan wel niet zeer origineel zijn, als de uitwerking maar goed is. En waarschijnlijk is dat prima in orde. Het ontwikkelingsteam heeft zich in het verleden bewezen met goede games in dit straatje. Zo hebben ze het eerste deel van Team Fortress op hun portefeuille staan, maar ook games als Counter-Strike en Day of Defeat. Op basis van gameplay zit het spel dus wel goed in elkaar. Tel hier de tekenfilmachtige graphics bij op en je hebt een concept wat nog wel eens een succes kan worden.

Verwachting

Het etiket “Vijf games voor de prijs van één” misleidt misschien wel de klant, omdat hij niet verwacht te maken te hebben met vijf prima games. PC-gamers zullen het beamen dat de Half-Life serie echt het spelen waard is. De consolegamers kunnen met dit pakket eindelijk hun achterstand inhalen. Ook voor PC-gamers zal het zeker interessant zijn, aangezien er drie games in het pakket aanwezig zijn, die nog niet te koop zijn. Hoe goed “The Orange Box” is, valt nog niet te zeggen, maar dit zal zeker een titel zijn die we niet over het hoofd moeten kijken.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner