The Sly Collection

The Sly Trilogy
01/12/2010
Adventure, Platform
ja
PlayStation 3

Nintendo, Microsoft en Sony hebben allen hun eigen helden. Dit zijn personages van bepaalde games, die uiterst succesvol bleken voor zowel het bedrijf als de consument. Wie de grootste helden van Nintendo zijn, staat als een paal boven water. Mario, Luigi, Zelda (Link), Donkey Kong…noem ze maar op. Microsoft heeft onder andere Master Chief, Hero en Banjo & Kazooie. Sony moet het doen onder andere met Nathan Drake, Ratchet & Clank, Nathan Hale en natuurlijk…Sly Cooper.

Alhoewel Sly Cooper niet bekend is onder de meeste PlayStation 3-bezitters, is de wasbeer wel degelijk één van de helden van Sony. Het sluwe dier is drie maal verschenen op de PlayStation 2 en maakte een uitstekende indruk op zowel de pers als de consumenten. Na het PlayStation 2 tijdperk werd er niets meer vernomen van Sly, totdat het dier werd opgenomen in de game Heroes on the Move en in de game waar deze preview over gaat, namelijk The Sly Collection.

The Sly Collection is een bundel van de drie titels genaamd Sly Cooper and the Thievius Raccoonus, Sly 2: Band of Thieves en Sly 3: Honor Among Thieves. De games zijn op één Blu-ray disc geperst en zijn daarnaast in een HD jasje gestoken. Alle drie de games hebben namelijk een grafische boost gekregen en zijn daarnaast in 3D te spelen, alhoewel er nog twijfel is over het feit of alles in 3D te spelen is. Ook ondersteunen de minigames van Sly 3: Honor Among Thieves de nieuwe PlayStation Move-techniek en zijn er voor elke game trophies te verdienen.

Om de inhoud van de collectie een beetje op te helderen, duiken we in de archieven om de meest belangrijke details van de games boven water te halen. Het eerste deel, genaamd Sly Cooper and the Thievius Raccoonus, verscheen in 2003 en gaat over Sly Cooper en zijn vrienden Bentley en Murray. Ze gaan op zoek naar de ‘Fiendish Five’, om zo het familieboek genaamd ‘Thievius Raccoonus’ weer in de gelederen van de familie te brengen. Het spel laat je spelen als Sly Cooper, een sluwe wasbeer die erg atletisch is. De game zette gelijk de standaard voor de gameplay van de serie, die voor alle drie de delen is gebruikt. Ook werd de grafische stijl van de game gelijk bepaald. De game combineert een cel-shading techniek met comic cutscenes en een film noir gevoel. De game werd goed ontvangen door de critici, waarna een vervolg in het verschiet lag.

Vervolgens verscheen in 2004 Sly 2: Band of Thieves. De game ging verder waar deel één eindigde en introduceerde naast een grafische oppoetsbeurt ook nieuwe gameplay elementen. Zo was het vanaf nu mogelijk om niet alleen met Sly Cooper te spelen, maar ook met zijn maatjes Bentley en Murray. Daar waar de stukjes waar je met Bentley moet spelen vooral te maken hadden met het hacken van beveiligingssystemen, daar moest je met Murray alles doen waar immense kracht voor nodig was. Daarnaast kon Sly vanaf nu zakkenrollen. Deze nieuwe feature heeft een grote impact gehad over de uiteindelijke gameplay, evenals het nieuwe levensbalkje. Ook deze game werd weer goed ontvangen door alles en iedereen. Of er een vervolg kwam was niet duidelijk, maar ontwikkelaar Sucker Punch Productions wist wel beter.

Een jaar later lag Sly 3: Honor Among Thieves namelijk in de winkel. De game maakte een kleine grafische stap en werd geleverd met een 3D brilletje, waarmee je sommige levels in 3D kon spelen. Deze feature richtte zich vooral op de achtergrond, en niet op de personages zelf, zodat de mensen zonder 3D bril toch mee konden kijken. Sly 3 introduceerde nieuwe speelbare personages als de Guru en Penelope. Ook ging Sly multiplayer. Niet in de vorm van online multiplayer, maar offline minigames. De meest populaire van deze minigames was Cops & Robbers, waarin de één zich in de huid van Carmelita verplaatste om Sly achterna te zitten en de ander als Sly wegrende voor de vrouwelijke agent. De games werden vooral in de game geplaatst om de replay waarde te verhogen.

Verwachting

The Sly Collection is een samenstelling van drie toptitels en daarom kan de game al geen miskoop zijn. Zelfs al zou de overzetting naar HD niet succesvol verlopen - wat aan de trailers te zien niet het geval is - dan zou de collectie alsnog in menig repertoire niet misstaan. Of de 3D-functie, evenals de PlayStation Move compatibiliteit, van toegevoegde waarde zal zijn, is nog maar de vraag. The Sly Collection verschijnt in november in de schappen voor de PlayStation 3.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner