Transformers: War for Cybertron

Transformers: War for Cybertron
25/06/2010
Action, Third-person shooter
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Actie en geluidseffecten: dit is waar de Transformers films van Michael Bay om draaien. Helaas waren de voorbije twee Transformers games rechtstreekse kopieën van de films en helaas ook geen haar beter. Je zult dan waarschijnlijk ook niet verbaasd zijn als ik je vertel dat deze twee games met slechte cijfers naar huis kwamen. Dit is de ontwikkelaar High Moon ook niet ontgaan en dus besloten ze om het popcornentertainment van Micheal Bay met straal te negeren – en terug te gaan naar waar het allemaal begon: de Marvel-comics en de originele animatieserie.

Transformers: War for Cybertron speelt zich af op thuisplaneet Cybertron, voor de “Great War” en dus voor dat de Transformers het woord “mensheid” in de mond namen. Op Cybertron vindt op dat moment een bloederige burgeroorlog plaats tussen de twee rivaliserende kampen, de Autobots en de Decepticons. In de campagnemodus zal je kunnen kiezen tussen een campagne met de Autobots of de Decepticons, die chronologisch op elkaar aansluiten. Het verhaal van de Decepticons zal zich voor dat van de Autobots afspelen en zal voornamelijk gaan over hun zoektocht naar macht over het universum. Bij de Autobots zal het dwarsbomen van de Decepticons en het redden van Cybertron het hoofddoel zijn.

Aangezien we teruggaan in de tijd, zullen een aantal vragen beantwoord kunnen worden. We weten bijvoorbeeld niets van het verleden van Optimus Prime en Megatron en wat de precieze reden van hun conflict is. Daarom besloten de ontwikkelaars om zich van hun creatiefste kant te laten zien en deze vragen in hun verhaallijn te verwerken, waarmee deze niet zal onderdoen aan scripts van grote Hollywood kaskrakers, met tal van onverwachte plotwendingen.

War for Cybertron is een third-person shooter, die een groot aantal gameplay elementen van Gears of War en Halo bevat. Je zult dus meer dan eens dekking moeten zoeken, aangezien je vijanden tot de tand gewapend zijn. Gelukkig krijg je hiervoor hulp van twee teamgenoten die je bijstaan in het gevecht. Voor het begin van elk level moet je zelf kiezen welke Transformer je wilt spelen, en welke je zullen bijstaan. Om te slagen in je opzet zul je er echter niet komen met vuurkracht; snelheid, behendigheid en skills zijn vaardigheden die je best in het achterhoofd houd. Een evenwichtig team is dus zeker aan te raden.

Je teamgenoten kan je kiezen uit een ruime lijst van ongeveer vierentwintig namen. Oude bekenden als Optimus Prime, Bumblebee en Megatron zullen uiteraard van de partij zijn, maar daarnaast is het ook mogelijk om aantal nieuwe en minder bekende personages te kiezen. Zo is er de allesvernietigende “Bruticus”, motorchick “Arcee” en straaljager “Skywarp. Elke Transformer beschikt over zijn eigen wapens en skills. Zo zal je met Bumblebee met je pistool en sniper-rifle je vijanden snel en behendig kunnen uitschakelen - en als wagen snel van het ene punt naar het andere rijden. Zijn maat Ratchet zal zich echter meer richten op het verdedigen en het beschermen van zijn teamgenoten. Hij is in staat om een energieschild op te wekken waarachter de Autobots zich kunnen verschansen.

Wanneer de strijd op zijn hardst is en er geen wapens voor handen zijn, dan zal er noodgedwongen hand-to-hand worden gevochten. Uiteraard heeft High Moon op dit gebied al enige ervaring, aangezien het ook de maker is van The Bourne Conspiracy. Dit is uiteraard niet hét spel dat we allemaal gespeeld moeten hebben, maar de goede ideeën die erin verwerkt zaten hebben een aantal later uitgekomen games met succes overgenomen. Beeld je eens in hoe gruwelijk het moet zijn om met je stalen handen je tegenstanders een kop kleiner te maken, ook al zijn het transformerende robots.

Nadat je de basis van het spel onder de knie hebt, kun je online en met een vriend of vriendin in co-op aan de slag. Met deze muliplayer modus wil High Moon inspelen op de trend om naast de singeplayer ook een goede muliplayer neer te zetten. In deze multiplayer zal je echter niet aan de slag kunnen met je favoriete Transformers, vermits de keuze nogal beperkt is: je zult het voor een keer met de Scouts, Leaders, Soldiers en Scientists moeten doen, die elk hun eigen wapens en skills hebben. Op papier klinkt de multiplayer zeker de moeite, maar of dit echt zo is, weten we pas op 25 juni, als de game bij ons in de rekken ligt.

Verwachting

Ben je zowel fan van Gears of War als van Transformers, dan zal deze titel je zeker aanspreken. De game combineert een sterk verhaal met grootse gevechten tussen Transformers, waarin je –gesteund door twee teamgenoten- zoveel mogelijk Autobots of Decepticons moet zien af te slachten. Transformers: War for Cybertron zal de beste Transformers game zijn tot nog toe. Of het ook een goede game zal worden, moeten we afwachten.

Discord

Hot
EnquĂŞte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner