Uncharted: Drake's Fortune

Uncharted: Drake's Fortune
07/12/2007
Action adventure
nee
PlayStation 3

Tegenwoordig is vrijwel iedereen bekend met ontwikkelaar Naughty Dog. Op de Playstation was het Crash Bandicoot waar naam mee werd gemaakt en ook op de Playstation 2 wist men wederom te schitteren met de Jak & Daxter franchise. Op het moment vreest men dat het aantal exclusieve titels voor de Playstation 3 nogal schaars aan het worden is. Naughty Dog blijft echter gewoon aan boord van Sony's schip en komt met een gloednieuwe titel, te weten Uncharted: Drake's Fortune. De ontwikkeling is al een poos in volle gang en er wordt veel aandacht besteed aan het project. Zal het Naughty Dog lukken wederom een game van geweldige kwaliteit af te leveren?

Bij een nieuw avontuur hoort natuurlijk ook een nieuwe held. Deze vinden we in het personage Nathan Drake, een avonturier die z'n leven wijdt aan het opsporen van eeuwenoude schatten. Nathan is in de veronderstelling dat hij een nakomeling is van de beroemde piraat Francis Drake. Volgens de geschiedenisboeken had deze echter geen nakomelingen. De piraat was een slavenhandelaar, vocht tegen de Spaanse vijand en vergde grote rijkdommen door te roven en te plunderen. Naar het schijnt is hij gestorven in 1596, maar Nathan draagt een ring waarin het jaartal 1597 is gegraveerd. Reden genoeg dus om te twijfelen aan de dood van Francis en op zoek te gaan naar de doodskist die aan de kust van Panama is verdwenen.

De game vangt aan wanneer Drake samen met Elena, een documemtairemaakster, de betreffende kist vindt met daarin een boekje met verschillende waardevolle aanwijzingen. Hiermee kan het avontuur beginnen. Tijdens je tocht zullen de verschillende gameplayelementen elkaar veelal afwisselen. Al klimmend, springend, vechtend en schietend zul je je een weg door de game moeten banen. Drake is vrij lenig, is bedreven in de vechtkunst en kan uitstekend met een wapen omgaan. Wanneer je de game speelt zul je hem al snel vergelijken met de beroemde archeoloog Indiana Jones en dat lijkt ook de opzet te zijn geweest van Naughty Dog. Hoe het personage verder zal worden uitgewerkt is nog niet helemaal duidelijk, maar over het algemeen heeft Naught Dog hier genoeg ervaring mee.

Qua besturing zal het zeker even wennen zijn. Waar je dit bij Jak & Daxter na een minuut of twee onder controle hebt, zul je bij Drake's Fortune met allerlei zaken rekening moeten houden. Het grootste deel van de game zal zich namelijk afspelen in de jungle, voorzien van veel verschillende details. Je zult aanvankelijk goed uit je ogen moeten kijken voor je weet waar je precies heen moet en je moet letten op het feit dat sommige kloven te breed zijn om over te springen en sommige richels niet geschikt zijn om aan te hangen. Desondanks ziet het er sterk naar uit dat je de besturing snel genoeg onder de knie zal hebben wanneer je eenmaal bezig bent.

Een ander punt waarmee de game hoog zal gaan scoren zijn de graphics. Drake's Fortune ziet er nu al fenomenaal uit en het is duidelijk dat men oog voor detail heeft. Zo zal elke plant, elk blad en elke tak bewegen wanneer je ermee in aanraking komt. De combinatie van de prachtige visuele effecten en de soepele gameplay maakt het een zeer cinematische game, het voelt allemaal erg filmisch aan. Dit zorgt voor een hoog gehalte aan realisme, iets wat de game zeker ten goede komt. Iets dat zeker niet gemist zal worden is het ontbreken van laadtijden. Evenals bij de Jak & Daxter games zul je in Drake's Fortune geen enkele keer door laadtijden worden geteisterd. De game wordt geheel geladen vanaf de Blu-Ray disc, waardoor de speler rustig kan spelen zonder te hoeven wachten.

Verwachting

Zoals eerder gezegd, blijft ontwikkelaar Naughty Dog aan boord bij Sony's schip en daar mag Sony ontzettend blij mee zijn. Met Uncharted: Drake's Fortune heeft de Playstation 3 een potentiële topper in het verschiet liggen. De verschillende gameplayelementen zijn goed uitgewerkt, grafisch gezien wordt je weggeblazen door de game en tevens belooft men ons nog een aantal verrassende plotwendingen in het nu al interessante verhaal. Het lijkt er sterk op dat Naughty Dog het kunstje opnieuw gaat flikken door wederom met een game van de bovenste plank te komen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om het avontuur in volle glorie te kunnen spelen.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner