Wheelman

Wheelman
27/03/2009
Action, Adventure
nee
PC, PlayStation 3, Xbox 360

De game-industrie groeit de laatste tijd behoorlijk. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars meer geld tot hun beschikking hebben dan voorheen. Dit zorgt er dan weer voor dat games overtuigender overkomen. Zo kunnen ontwikkelaars acteurs en actrices kunnen strikken voor hun games. Zo verleende Vin Diesel zijn stem aan The Chronicles of Riddick: Dark Fury. Nu doet hij hetzelfde met Wheelman.

Wheelman is een actie game waar je voornamelijk met allerlei auto’s door de straten van Barcelona scheurt. De game wordt ontwikkeld en uitgegeven door Midway. Je speelt als Milo Burik die dus verdacht veel op Vin Diesel lijkt. Milo is een undercover agent die naar Barcelona is gestuurd. Hier moet hij de drie overheersende gangs zien te infiltreren en hun vertrouwen zien te winnen door allerlei klusjes te doen. Hij is een Wheelman die onder andere moet dienen als vluchtauto. Je moet uiteindelijk bij de bazen van de gangs zien te komen, die alle criminele activiteiten verzorgen.

De game bevat een open wereld waar je gaan en staan kunt waar je maar wilt. Je zult een groot gedeelte doorbrengen in je auto, maar je kunt ook gewoon uitstappen en te voet de wereld verkennen. Het spel is lichtjes gebaseerd op de stad Barcelona. Je zult een aantal herkenbare plekken tegen komen, maar niet de hele stad is dus nagebouwd. Dit is gedaan om de gameplay beter tot stand te laten komen. Het spel voelt heel filmisch aan. Er zitten een behoorlijk aantal stunts in het spel die je zo ook in een film tegen zou kunnen komen. Het spel voelt ook filmisch aan doordat er voor allerlei speciale camerastandpunten is gekozen.

Je kunt ook een aantal trucs uit halen met je wagen. Zo heb je het Car Jacking waar je heel simpel in een andere wagen kan belanden. Het enige wat je moet doen is achter een andere auto gaan rijden en vervolgens de B knop (op de Xbox 360) in te drukken. Milo zal hierdoor zijn deur van de auto open maken, op het dak klimmen en vervolgens naar de andere auto te springen en de passagier uit het raam te trappen. Dit klinkt over de top en dat is ook zo, maar het is wel handig! Je kunt dus snel van de ene naar de auto springen en gelijk doorrijden. Dit is soms ook zeker wel nodig. Je kunt dit echter niet bij een politie auto doen aangezien daar twee passagiers inzitten.

Daarnaast heb je nog de 180 die je met je wagen kunt doen. Hierdoor zal je in first-person mode komen. Alles in deze mode is in slowmotion. Dit geeft je een goede kans om achtervolgers kwijt te raken. Zo kun je ze bijvoorbeeld van hun motors afschieten of op de tank van een auto vuren. Ten slotte kun je ook nog met je wagen in één keer een stuk opschuiven in een richting. Hierdoor kun je een tegenstander een enorme beuk geven. Dit is vooral leuk met wat grotere wagens. Je kunt dit simpel doen door je rechter joystick een kant op de plaatsen. Je zult de 180 pas kunnen doen wanneer er een metertje volgelopen is. Hiermee kun je ook een boost activeren.

Je zult ongeveer tien uur met het verhaal bezig zijn. Daarnaast zijn er ook nog 100 side missions die je kunt doen. Deze zullen behoorlijk van elkaar verschillen. Daarbuiten zitten er ook nog een boel verschillende voertuigen in het spel. Zo heb je allerlei verschillende auto’s, motoren en zitten er ook trucks in. De game bevat dan ook nog enkele missies die je te voet doet. Het moet nog maar even blijken of deze wel zo goed zijn uitgewerkt als het racen.

Verwachting

Wheelman lijkt een leuke game te worden die je tussendoor eens een keer kunt gaan spelen. Het brengt net weer een aantal frisse ideeën met zich mee in zijn genre. Daarnaast heeft Vin Diesel zijn stem ingesproken voor de game en zul je hem ook zeker herkennen wanneer je hem ziet. Het racen zelf lijkt behoorlijk goed uitgewerkt te zijn. Je kunt enkele toffe stunts uithalen met je auto. Het moet echter nog maar even blijken of dit niet te herhalend gaat worden. Voor de rest is het ook nog even afwachten hoe de missies die je te voet moet doen zullen uitpakken.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner