White Knight Chronicles

White Knight Chronicles
26/02/2010
RPG
ja
PlayStation 3

Na lange tijd niks gehoord te hebben van White Knight Chronicles, is de stilte eindelijk doorbroken op de Tokyo Game Show. Deze Japanse RPG verschijnt exclusief voor de PlayStation 3 en wordt ontwikkeld door Level-5, een studio die we kennen van onder andere Rogue Galaxy en het magistrale Dragon Quest VIII. We hebben hier dus niet te maken met een of andere amateuristische ontwikkelaar zonder ervaring. Nu de overstap al een tijdje is gemaakt naar de volgende generatie consoles, is het afwachten wat Level-5 met de kracht van de PlayStation 3 kan uithalen. Wat we tot nu toe hebben gezien van deze titel is in elk geval positief.

White Knight Chronicles is een realtime RPG met een middeleeuwse setting. Het verhaal gaat over een jongen genaamd ‘Leonard’ (Je kan ook personages zelf creëren die je online kan gebruiken. Ja, je leest het goed. Later meer in deze preview). Leonard moet een pakketje bij het Koninklijke paleis bezorgen. Tijdens een feest dat gaande is in het paleis heeft Leonard al gelijk zijn ogen gericht op de prinses ‘Cisna’, waarna zogenaamde ‘Wizards’ het paleis binnenvallen. Ze ontvoeren de prinses en Leonard besluit haar natuurlijk te redden. Het klinkt allemaal wat standaard, maar van Level-5 kunnen we verwachten dat het een schitterend ontroerend verhaal gaat worden.

Een prinses redden is een moeilijke klus voor een gewone jongen, want de Wizards bezitten torenhoge monsters. Je vindt echter een wit harnas waarmee je in een grote witte ridder kan transformeren. Je krijgt bovendien hulp van je vrienden die jou zullen vergezellen op je reis naar de prinses. Als we Level-5 mogen geloven duurt dit avontuur ongeveer 100 uur, inclusief de sidequests. Een sfeervolle RPG met een goed verhaal die ook nog eens een lange speelduur heeft? Dit is een game om naar uit te kijken.

De gigantische wereld van White Knight Chronicles bevat veel verschillende omgevingen zoals bossen, steden en woestijnen, waar het stikt van de vijanden. In de media zijn al een aantal gigantische baasgevechten van tien meter hoog getoond. Het tijdelijk veranderen in een ridder is dan ook een verwelkomde toevoeging om deze monsters te lijf te gaan. Gundam is er niks bij. Het vechtsysteem is - net als in Final Fanatasy XII - real-time, waarbij je combo’s en magische aanvallen afwisselt. Je kan in een balk combinaties van aanvallen registreren, om ze vervolgens zelf uit te voeren. De dynamische gevechten zijn een lust voor het oog vanwege de mooie animaties. Het vechtsysteem lijkt zeker een van de sterkste punten te worden van deze game.

Nu de release in Japan nadert, werd het hoog tijd om een nieuwe aankondiging over de game te doen, zo vond Akihiro Hino, de grote baas van Level-5. De toevoeging van een multiplayer is dan ook geweldig nieuws voor degene die met vrienden de fantasierijke wereld van WKC in wil gaan. Eerst moet je een personage aanmaken. Deze zeldzame toevoeging gaat erg diep, want je kan namelijk dankzij de PlayStation Eye je eigen gezicht erin gooien. Heb je geen camera, dan heb je alsnog vele mogelijkheden voor het aanpassen van je personage. Eenmaal je dat gedaan hebt, kan je het avontuur online voortzetten. Items, geld en ervaring die je verkrijgt in de multiplayer neem je mee naar de singleplayer. In de lobby maak je een team van maximaal vier man, waarna je allerlei queesten kan voltooien die volledig verschillen van de singleplayer. Zo krijg je twee RPG’s voor de prijs van één.

Op gebied van gameplay heeft Level-5 een waardige stap naar voren gezet, maar ook op technisch vlak hebben ze niet stilgezeten. Met een 1080p resolutie gaat White Knight hoge ogen gooien voor mensen die schitterende beelden wensen op hun 117 cm grote lcd televisie. Ook op een wat kleinere beeldbuis zal deze titel niet misstaan, dankzij de schitterende cutscenes en omgevingen. White Knight Chronicles wordt naar alle waarschijnlijkheid de tweede echte JRPG van deze generatie die werkelijk toont waar de PlayStation 3 toe in staat is (Valkyria Chronicles is de andere). En die heeft de relatief jonge console hard nodig.

Verwachting

Met White Knight Chronices laat Level-5 weer eens zien waarom het de grootste concurrent van Square-Enix is. De multiplayer klinkt alvast veelbelovend, evenals het vechtsysteem die hoge ogen gaat gooien. Op 25 december 2008 zal het op grote schaal storm lopen voor deze epische game in Japan, en het is enkel afwachten wanneer WKC in Europa verschijnt. Waar blijft nou die aankondiging Sony?

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner