Wii Fit

Wii Fit
25/04/2008
Sport
ja
Wii

Als je er eenmaal bent is het wel leuk, maar ik heb nooit veel zin om er naar toe te gaan. Dit is een zin die ik uit vele kelen heb gehoord en bovendien zelf ook vaak gebruik als ik het over de sportschool heb. Nintendo lijkt slim te zijn en op deze gedachtegang in te spelen. Zij brengen de sportschool naar jouw huiskamer toe, althans een deel van de sportschool. Nintendo komt namelijk met het spel Wii Fit (in Europa Wii Fitness) en zorgt ervoor dat je voor sommige oefeningen uit de sportschool de deur niet meer uit hoeft.

Vele mensen waren teleurgesteld, omdat dit de grote aankondiging tijdens de E3 was en het zoveelste spel voor de zogenaamde ‘bredere doelgroep’. Nintendo zou de echte gamer hiermee tekort doen. In deze preview kijken wij echter iets verder, want het gaat er tenslotte om of Wii Fit leuk is of niet. De toppers voor de hardcore gamers zijn tijdens de E3 van 2006 al aangekondigd en moeten ook nog uitkomen. Verwachten wij dat Wii Fit een succes zal worden? Dat lees je in deze preview.

Om te beginnen zit er bij Wii Fit een Wii Balance Board. Dat is een soort plank waarop je kunt gaan staan, die vervolgens jouw houdingen kan registreren. Het is eigenlijk een geavanceerde weegschaal. Het Wii Balance Board kan precies registreren hoe jouw gewicht zich verspreidt op de plank. Hierdoor ontstaan legio aan nieuwe mogelijkheden.

Op de E3 werden al verschillende dingen laten zien die mogelijk waren met het Wii Balance Board. Reggie deed zelfs een demonstratie met een spel waarin je ballen weg moest koppen. Hij nam plaats op het Balance Board, op het beeldscherm vlogen er ballen en andere attributen om je oren heen. Hij moest de ballen terug koppen en de andere objecten ontwijken. Dit deed hij door simpelweg naar rechts en naar links te leunen. Dit werkte allemaal prima. In de trailer van de game zag je hoe een meisje een bal in een gat van een platform manoeuvreerde, zoals we dat kennen uit de oude speelgoeddoosjes. Daarnaast liet Reggie ook zien hoeveel hij woog, het Balance Board dient namelijk ook als weegschaal.

De bovengenoemde functies waren eigenlijk alleen ter demonstratie, want Wii Fit gaat natuurlijk veel dieper. Tot op heden zijn er een aantal oefeningen aangekondigd. Deze zullen hieronder in het kort beschreven worden. De eerste is opdrukken, je plaatst je handen op het Balance Board en de rest spreekt in het principe voor zich. Daarnaast bevat het spel ook Step Aerobics. Hierbij is het de bedoeling dat je op het ritme van de muziek op de mat en van de mat af stapt. Dit kun je een beetje vergelijken met de dansmat games. Daarna komen we bij de minigames die ik in de vorige alinea al vermeldde, namelijk het koppen en het balletje rollen. Vervolgens kun je nog hoela hoepen, zit er een Yoga game in en een zogenaamde ‘Ski Jumping’ game. Bij de laatste is het de bedoeling dat je een zo goed mogelijke sprong maakt. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er bij deze modi nog een aantal nieuwe worden toegevoegd, maar dat is op dit moment nog niet bekend.

Wii Fit houdt ook de ontwikkelingen bij tijdens het spelen. In het begin zul je voor een test komen te staan en gaandeweg de tijd dat je het spel speelt zullen al je resultaten bijgehouden worden. Dit is te vergelijken met het systeem dat we onder andere uit Brain Training kennen.

Verwachting

Wii Fit zal vooral een game worden die non gamers zal aantrekken, maar dat wil niet zeggen dat hardcore gamers het niet moeten proberen. De functies in de game lijken namelijk erg goed te werken. Als hardcore gamer heb ik ook games als Brain Training geprobeerd en ik sluit beslist niet uit dat Wii Fit in mijn collectie gaat komen. Aangezien de marketingstrategie van Nintendo ontzettend goed werkt kun je er vanuit gaan dat Wii Fit een gigantisch succes gaat worden. Hiermee trekken ze sowieso een nieuwe doelgroep aan. Of de hardcore gamer er ook baat bij heeft is de vraag, maar dat is een beslissing die iedereen voor zich zelf moet nemen. Wii Fit wordt ongetwijfeld een goede, actieve game voor de mensen die van dit soort games houden. Het spel zal begin 2008 in Europa verschijnen.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner