Woolfe: The Red Hood Diaries - Beta

Woolfe - The Red Hood Diaries
Q1 2015
Hack and slash, Action adventure, Platform, Puzzle
nee
PC, PlayStation 4, Xbox One

Zagen we zojuist net een boothbabe, die er best mag wezen maar toch een beetje bang maakt, verkleed als roodkapje gewapend met een bijl? GameQuarter bracht op Gamescom in augustus al een bezoekje aan de Belgische ontwikkelaar GriN en speelde er de aankomende action platformer Woolfe: The Red Hood Diaries. Sinds 30 september is de Gamescom-demo ook beschikbaar voor het grote publiek in de vorm van de Beta demo. Dit zijn onze bevindingen bij deze lokale game.

Wat als de sprookjesfiguren uit de verhalen van Grimm eigenlijk niet zo goed en onschuldig zijn als we zijn verteld. Dat is het uitgangspunt van Woolfe. In deze game speel je als Roodkapje die met een bijl ter hand een wraakexpeditie is gestart door een duistere sprookjeswereld. De ontwikkelaar liet ons weten zich te hebben laten inspireren door verschillende sprookjes en de bijhorende figuren, maar ze hebben er een compleet andere, meer volwassen twist aan gegeven.

Over de vijanden en de andere figuren hebben we nog niet veel info. Wel zou Pinoccio bijvoorbeeld zijn opwachting maken als eindbaas in een boss fight. Ook over de drijfveer van Red Hood weten we weinig afgaande op de demo. De ontwikkelaar heeft echter wel een sfeervol personage neergezet dat het midden houdt tussen een femme fatale, een gothic en een rebelse sprookjesprinses.

We kunnen nu al drie levels spelen van het spel in zijn huidige build en de globale ervaring is zeker positief. Elk level demonstreert een ander aspect van de action platformer, zoals platforming, puzzling en combat. De verschillende omgevingen bulken ook van de details en kleine toetsen. Als we de gameplay met een game moeten vergelijken, dan zou dat de God of War-reeks zijn. Wie deze reeks kent, weet ook meteen aan welk type puzzles en hindernissen hij zich kan verwachten.

Tijdens een speelsessie zie je dat de sfeer in het spel grimmig en ge√Įnspireerd door Steam Punk is. De natuur in het buitenlevel lijkt gevaarlijk en alle planten zien er dodelijk uit. De riolen doen denken aan Dickens, of hoe de riolen van Londen eruit zagen in de 19e eeuw. De fabriek waar de speelgoedsoldaten, je voornaamste vijanden, worden gemaakt zijn gekenmerkt door vuur, ventielen en loopbanden.

De Gamescom/Beta demo is nog niet af en daar hamert GriN op. Grafisch ziet de game er al fantastisch uit en de basiselementen zijn aanwezig voor een tof verhaal. Vooral aan de combat moet echter nog wat gesleuteld worden. Zo beschikt Roodkapje maar over één wapen, heeft ze geen levensbalk en kent het spel nog geen combo’s.

Om de game verder af te werken en nog beter te maken lanceerde GriN een Kickstarter-campagne die ondertussen is afgelopen. We zijn tevreden dat ze hun financi√ęle doelstelling bereikt hebben. Dat betekent dat ze de middelen hebben om het spel naar behoren af te werken en zelf nog wat over hebben voor de vele wilde plannen die ze al teasden op Gamescom. Zo komen er meer wapens, vijanden en magische aanvallen.

Verwachting

Woolfe: The Red Hood Diaries is een game waar fans van action platformers in de stijl van God of War naar uit kunnen kijken. Het verhaal is een duistere interpretatie van de figuren uit de sprookjes van Grimm. De setting is grimmig en Steam Punk-erig. En het hoofdpersonage mag er best wezen. Dankzij een Kickstarter-campagne heeft GriN nu nog de nodige middelen en tijd om van dit spel een potentieel pareltje van eigen kweek te maken. De game wordt verwacht voor begin 2015 en komt uit voor PC, Xbox  One en PlayStation 4.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner