hotness 0
News

2015 is het slechtste Nintendo-jaar in lange tijd

Gepost door

Het is geen geheim dat Nintendo wel eens betere jaren heeft gezien. De Wii U verkoopt lang niet zo goed als diens voorganger en de (New) 3DS en 2DS lijken ook wel over hun hoogtepunt heen te zijn. 2015 is echter niet alleen op basis van kwantiteit een slecht jaar voor Nintendo.

Laten we daar echter wel beginnen. Dit jaar verschenen er 27 Nintendo-titels, waaronder The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D, Mario Ultra Tennis en Super Mario Maker. En hoewel dat als een redelijk indrukwekkend aantal klinkt, valt dat vies tegen als gekeken wordt naar het laatste decennium. Hierin had namelijk enkel 2008 minder games.

We begonnen dit artikel echter al met de stelling dat niet enkel de kwantiteit te wensen over liet. Een gemiddelde van alle recensies over alle Nintendo-games van dit jaar brengt hun gemiddelde punt namelijk naar 69,8. Natuurlijk zijn nog niet alle games van dit jaar uit, met onder andere Xenoblade Chronicles X die spoedig verschijnt, maar 2015 zal geen plek meer op de ranglijsten stijgen. Het jaar dat direct boven 2015 staan, had namelijk een score van 72,77, iets wat niet een ingehaald zou worden als alle resterende Nintendo-titels van het jaar 100 uit 100 zouden krijgen. Sony en Microsoft inhalen kunnen ze bovendien helemaal vergeten, daar zij gemiddeld op 76,06 en 80,82 staan. Het wordt dus echt tijd dat de NX eraan komt.

0 reacties op "2015 is het slechtste Nintendo-jaar in lange tijd"