hotness 0
News

54% van de games gekocht op Steam worden minder dan 1 uur gespeeld

Gepost door

37% van de games die via Steam zijn aangeschaft, werden nooit gespeeld. Dat is slechts één van de opvallende cijfers die Ars Technica uit Steam data heeft gedistilleerd. Dota 2 blijkt overigens met zo’n 25,9 miljoen verkochte exemplaren het populairste spel ooit te zijn op het platform.

Het is best vreemd dat Valve zo weinig doet met de “Big Data” waar het als digitaal gameplatform over beschikt. Dat moet Ars Technica ook gedacht hebben en ze hebben er iets aan gedaan. Heb je je ooit afgevraagd hoeveel percent van de gekochte games ook effectief gespeeld worden? Of wat de populairste spelen zijn? We hebben nu het antwoord.

Het opvallendste cijfer is misschien wel dat met bijna één op twee verkochte games (54%) minder dan uur wordt gespeeld, als je een gemiddelde games library zou bekijken. 36,9% van de games in een doorsnee library werden zelfs nooit opgestart. Dat laat ons alvast wat minder schuldig voelen over die aantrekkelijke koopjes die je vaak op Steam kunt doen.



Wie zich ooit zou hebben afgevraagd wat nu de populairste Steam-games ooit zijn qua aantal verkocht exemplaren, het antwoord is in volgorde: Dota 2, Team Fortress 2 en Half-Life 2: Lost Coast. Deze games zijn respectievelijk goed voor 25,9 miljoen, 20,3 miljoen en 12,8 miljoen gamers.



De populairste games op Steam op basis van het totaal aantal gespeelde uur wereldwijd zijn dan weer: Dota 2 (3,8 miljoen uur), Team Fortress 2 (1,4 miljoen uur) en Counter-Strike: Source (1,3 miljoen uur). Opvallend is dat ook een RTS-reeks als Total War het best goed doet.



Voor meer cijfers en grafiekjes over Steam kun je terecht op de Steam meter van Ars Technica.

0 reacties op "54% van de games gekocht op Steam worden minder dan 1 uur gespeeld"