hotness 22
Shuntaro Furakawa
News

Aankondiging Switch 2 op til, maar pas na Nintendo Direct

Dat betekent nog minimaal twee maanden wachten

Gepost door

Na de eerdere geruchten schept Shuntaro Furakawa duidelijkheid. Er wordt wel degelijk gewerkt aan een opvolger van de Nintendo Switch. De president van Nintendo sprak echter klare taal : er zal geen verdere communicatie zijn met betrekking tot de next-gen console bij de volgende Nintendo Direct, die in juni gepland staat.

"We zullen binnen dit fiscale jaar een aankondiging doen over de opvolger van de Nintendo Switch. Het zal meer dan negen jaar geleden zijn sinds we de Nintendo Switch hebben aangekondigd. We zullen in juni een Nintendo Direct houden over de software line-up van de Nintendo Switch voor de tweede helft van 2024, maar wees u ervan bewust dat er tijdens die presentatie geen melding zal worden gedaan over de opvolger van de Nintendo Switch."

bron : Furukawa's tweet

Het boekhoudkundig jaar van Nintendo is pas begonnen en loopt tot 31 maart 2025, wat dus naar alle waarschijnlijkheid betekent dat het bedrijf voor die datum updates de wereld in zal sturen.

Switch 2 Cover

Opvallend, volgend jaar is eveneens de tiende verjaardag van de Switch. Met wereldwijd meer dan 140 miljoen verkochte consoles is de Nintendo Switch al een tijdje de derde meest verkochte console ooit. Enkel de Playstation 2 van Sony en Nintendo's eigen DS deden nog beter. Nintendo's flagship device heeft in z'n negen dienstjaren wel wat upgrades gekregen (bijvoorbeeld het voorzien van OLED als schermtechnologie), maar fundamenteel is de Switch die je vandaag koopt hetzelfde toestel als wat bij release verkrijgbaar was.

Dat is best een lange tijd, zeker gezien de evoluties in game development het laatste decennium. De tijd haalt de console stilaan in en er zijn inmiddels aanwijzingen dat het einde van de shelf-life in zicht is. Zo is het bijvoorbeeld bij bepaalde games merkbaar dat het toestel het lastig heeft, waardoor deze minder vlot draaien dan verwacht mag worden.

Eén ding is zeker, met deze statement schept Furakawa duidelijkheid over de toekomstplannen. Ook al volgen er niet meteen details over de next-gen Nintendo console, er wordt achter de schermen naarstig aan gewerkt.

0 reacties op "Aankondiging Switch 2 op til, maar pas na Nintendo Direct"