Acteur Asa Butterfield gaat competitief Super Smash Bros. Ultimate spelen voor Panda Global

Super Smash Bros. Ultimate
07/12/2018
Beat 'em up
ja
Switch

Acteur Asa Butterfield, die recentelijk rollen vertolkte in Ender's Game en Sex Education, heeft getekend bij het eSports-team van Panda Global. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt.

Beroemdheden die hun naam verbinden aan eSports-teams zijn natuurlijk niets vreemds. Drake en Micheal Jordan doen het reeds en ook Soulja Boy heeft zijn intentie hiertoe kenbaar gemaakt. Maar waar deze teameigenaar of sponsor zijn, daar zal Butterfield onder de naam Stimpy daadwerkelijk de controller vastpakken in Super Smash Bros. Ultimate-toernooien.

Butterfield zal geen deel uit gaan maken van PG's vaste line-up, legt CEO Alan Bunney uit aan The Esports Observer. In plaats daarvan zal hij de rol Brand Ambassador toegewezen krijgen, hetgeen meestal bedoeld is voor pronkstukken die de bekendheid van iets moeten boosten.

''We hebben geprobeerd om het een coolere naam te geven,'' aldus Bunney, ''maar helaas konden we er geen bedenken. Hij is niet per se een deel van onze pro's. Hij gaat video's maken met Alpharad, streamen wanneer hij tijd heeft, spelen met andere spelers en trainen en deelnemen onder de naam Stimpy.''

Hoewel dit in eerste instantie heel erg klinkt als andere teams die grote namen gebruiken om van diens bekendheid te profiteren, zijn er dit geval bijzondere omstandigheden.¬†Butterfield deed namelijk al reeds mee aan toernooien, is bevriend met pro's Eric ‚ÄúESAM‚ÄĚ Lew en Jestise ‚ÄúMVD‚ÄĚ Negron √©n is al lange tijd fan van competitief Smash.¬†Door zijn beroep is hij echter niet in staat om genoeg tijd te investeren in de game om als fulltime pro aan de slag te gaan. Sex Education is bijvoorbeeld net vernieuwd voor het tweede seizoen.

Bunny benadrukt in het interview meermaals ook dat Butterfields bekendheid zeker bruikbaar zal zijn, maar dat het bedrijf dit niet wilt gaan uitbuiten. Dit is niet verrassend, aangezien hij dergelijke praktijken in eerdere interviews al te kakken zette met uitspraken als ''Je kijkt naar al deze andere teams waar beroemheden bij betrokken zijn en als je ziet hoe de beroemheden praten over de games die hun spelers spelen, is het een grap.''

In dit interview wilt hij daarom duidelijk maken dat ze dit niet alsnog doen: ''Hij is een acteur, niet per se een pro-speler, maar hij probeert het. Hij vloog van Genesis naar Tokio en daar deed hij mee aan een lokaal toernooi met enkele van de beste spelers in Japan. Dus hij is ermee bezig. Hij doet de promotiewerkzaamheden voor zijn Netflix-series terwijl die oefent.

Dat hij zich bij ons aansluit is een manier voor hem om zijn fans te introduceren aan competitief gamen. Dat is iets dat heel uniek en in opkomst is. Er zijn een hoop mensen die Asa volgen en die na de onthulling zoiets hadden van 'wat is dit?' En dus zien we daadwerkelijk dat sommige mensen die 'wat is dit?' zeiden, nu deze games spelen om het te leren. En daar hoopten we op.''

Natuurlijk zullen PG en Asa ondanks alles wel van mogelijkheden gebruik maken die zich aandienen, zoals de CEO ook zelf beaamt wanneer hij talk shows en interviews als interessante plekken noemt om eSports te introduceren aan nieuwe mensen. Geldschieters hoeven echter niet te hopen dat ze Asa als een deel van de onderhandelingen krijgen. ''We zullen niet op Asa vertrouwen tijdens onderhandelingen...hij heeft managers, hij heeft zijn Hollywood-carrière voor zich en we willen daar niet mee botsen.'' Hij vervolgt het gesprek door te zeggen dat Asa eventueel wel los van de besprekingen erbij betrokken kan worden als hij dat wenst.

Bunney staat overigens wel open voor de toevoeging van nieuwe beroemdheden zolang als dat ze de game daadwerkelijk spelen en ze authentiek zijn. ''De authenticiteit is, naar mijn mening, dé reden waarom onze merchandise het goed doet,'' vertelt de CEO, ''Niet omdat we het grootste team zijn, niet omdat we een of andere beroemdheid achter ons hebben, niet om een andere reden dan het feit dat we echt zijn. Dit komt bij ons publiek en zij zien dit. En dat zorgt voor een grotere verbintenis dan bij andere teams. We staan open voor gesprekken met andere beroemdheden, zolang als dat ze mensen zijn die de game daadwerkelijk spelen.'' Naar eigen zeggen hebben meerdere grote namen zich hiervan al gemeld.

 

 

Bron: The Esports Observer

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner