Activision heeft eindelijk Call of Duty: Warzone uit de doeken gedaan

Na meerdere geruchten en lekken heeft Activison dan toch eindelijk officieel Warzone onthuld; de battle royale modus van de Modern Warfare remake die afgelopen jaar verscheen. Maar dit is veel meer dan een kloon van PUBG.

In Warzone nemen 150 spelers het tegen elkaar op in twee verschillende game modi. De eerste is een standaard battle royale-ervaring, waarbij spelers niet enkel tegen elkaar vechten, maar ook tegen een gaswolk die steeds meer van het speelveld bedekt. Aan deze formule wordt echter een COD-sausje gegeven met geld dat je kunt verdienen tijdens het spelen en gedurende de match bij Buy Stations kunt spenderen voor bijvoorbeeld een revive.

De tweede mode heet Plunder en legt ook de nadruk op geld. Ditmaal is het doel echter er zoveel mogelijk van te hebben aan het eind de match. Je moet hiervoor niet enkel vijanden omleggen, maar ook hun lichamen ontdoen van het groen, waarmee je een uitstekend doelwit bent voor andere spelers. Speel jij het safe of ga je all in?

In deze modi komen spelers ook in aanraking met andere manieren om geld te verdienen, zoals het bezetten van specifieke punten op de map of het aangaan van contracts. Dit is niet enkel handig voor de poen, maar ook interessant voor COD-fans het eerste uur. De ruim driehonderd locaties komen immers deels uit andere games in de serie. De meest opvallende toevoeging moet echter toch de Gulag zijn, waarin gestorven spelers het tegen elkaar opnemen voor de kans om gerespawned te worden.

Call of Duty: Warzone is een free-to-play cross-platform stand-alone game die gekoppeld is aan Call of Duty: Modern Warfare. Dit betekent dat XP tussen die twee games wordt gedeeld, zelfs als je COD:MW pas later koopt. Maar je hebt dat spel dus absoluut niet nodig om te genieten van deze waanzin.

Warzone lanceert morgen om 17:00 op Battle.net, PSN en Xbox Live voor zij die Modern Warfare bezitten. De rest mag drie uur later aan de slag.

           
Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner