Activision wilt maandelijks tarief voor Call Of Duty

Call of Duty: Black Ops
09/11/2010
First-person shooter
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii

Activision is van plan om een nieuwe service te introduceren in de Call Of Duty-reeks. Deze service zal een maandelijks tarief met zich meebrengen.

De service, genaamd Call Of Duty: Elite moet verschijnen in dezelfde periode als Call Of Duty: Modern Warfare 3. De service zal zowel betaald als gratis verschijnen. In het gratis gedeelte kunnen spelers onder andere via Facebook online matches tegen elkaar spelen. De betalende speler krijgt hier nog een hele rits statistieken bovenop en kan de mappacks van Call Of Duty: Black Ops, Modern Warfare 3 en toekomstige delen uit de Call Of Duty serie gratis downloaden.

Er is nog geen tarief bekend maar volgens analisten zal de prijs rond acht dollar liggen. Omgerekend komt dit tot een maandelijkse prijs van 5.50 euro. In een interview geeft directeur Bobby Kotick aan zich niet druk te maken over negatieve reacties van de Call Of Duty achterban omdat online gamen gratis blijft.

Toch lijkt het niet zo te lopen, op de verschillende Call Of Duty-fora en fansites roepen veel spelers bang te zijn dat Elite-spelers exclusieve voordelen als maps, wapens of perks ontvangen waardoor de balans verstoord zou kunnen worden. Ook het spreekwoordelijke uitmelken van de Call Of Duty-serie lijkt hun een doorn in het oog te worden.

Bron: WSJ

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner