hotness 0
News

Age of Empires 2 HD patch lost framerate-probleem op

Gepost door

De HD-versie van Age of Empires 2 is sinds zijn lancering op Steam een tijdje geleden niet meer uit de top van meest aangeschafte games weg te slaan. Toch is de opgepoetste RTS-klassieker niet zonder imperfecties. Een beta-patch is nu beschikbaar om sommige framerate issues op te lossen.

Sommige PC's zijn zodanig performant dat de recent gelanceerde Age of Empires 2 HD framerate issues geeft tijdens het spelen. Om dat aan te pakken heeft ontwikkelaar Hidden Path een patch gelanceerd die de happeringen moet oplossen. Het gaat concreet om een beta-patch die geïnteresseerden volledig vrijwillig kunnen uitproberen via een zogenaamde opt-in. Een officiële patch volgt later.

De patch belooft de framerate op low end-systemen met 50% te verbeteren en met tot 500% op higher end-PC’s. Wie graag wat meer framerates uit zijn versie van AoE 2 HD haalt, moet als volgt te werk gaan: rechtsklik op Age of Empires 2 HD in je Steam Library, selecteer “eigenschappen”, klik op de “Beta’s”-tab en ga vervolgens naar “prestaties” in het dropdown menu. De patch zal dan automatisch downloaden.

Nog een opmerking voor wie beslist te patchen: de multiplayer matchmaking beschouwt de ongepatchte en de gepatchte versie als twee verschillende (niet-compatibele) versies. Voor een spelletje met vrienden moet iedereen of niemand dus patchen.

0 reacties op "Age of Empires 2 HD patch lost framerate-probleem op"