Alles draait om jou in UFC 4

UFC 4
14/08/2020
Beat 'em up, Sport
ja
PlayStation 4, Xbox One

Als de release van een nieuwe triple A game eraan komt, weten wij als gamers wat we kunnen verwachten: een launch trailer, korte video's op social media en misschien wat ingekochte banners. Maar het persbericht dat launch bespreekt heeft een opvallend andere toon.

“Voor EA SPORTS UFC 4 wilden we ons concentreren op het creëren van authentieke MMA-gameplay voor onze fans. Van de updates en de clinch- en takedown-mechanismen tot de nieuwe dynamische aanvalsinvoer en grapple assist-besturing: we zorgen voor een diepgaandere en toegankelijkere spelervaring voor fans op alle niveaus”, aldus EA SPORTS UFC 4 Creative Director Brian Hayes. “We hebben ook een gloednieuw voortgangssysteem gebouwd dat is gericht op de Created Fighter, waarin spelers voor elk gevecht worden beloond in het nieuwe Connected Fighter Profile, zodat ze de persoonlijkheid en prestaties van hun vechter kunnen laten zien.”

Die Created Fighter staat ook centraal in de rest van de mail, waarin de woordvoerder van EA uitlegt dat je karakter zich ontwikkelt aan de hand van keuzes die je maakt, welke moves je gebruikt in training én natuurlijk in de ring. En omdat het oog ook wat wil kun je jouw kampioen in wording verder uitrusten met ruim 1600 cosmetische items en 120 emotes. Je wilt er immers wel goed uitzien wanneer je besproken wordt door UFC-kampioen licht zwaargewicht/zwaargewicht Daniel “DC” Cormier en UFC-commentator Jon Anik in-game. Hij had echter ook in de e-mail iets te melden:

“Het was ongelooflijk om te zien hoe mijn carrière van de Octagon naar het commentatorhokje en weer terug ging”, aldus Cormier. “Het wordt lachen als ik mezelf commentaar hoor geven op gevechten terwijl ik UFC 4 speel, vooral als ik in de Octagon stap om als mezelf te vechten.”

En met dat mag het gevecht beginnen!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner