Amerikaanse politica trekt naar Twitch om stemmers aan te spreken

Amerikaanse politica Alexandria Ocasio-Cortez, de met 31 jaar jongste volksvertegenwoordiger ooit in de Verenigde Staten, is naar Twitch getrokken om burgers erop aan te spreken volgende maand te stemmen.

De reden voor deze stap is duidelijk. Vier jaar geleden won Hillary Clinton de populair vote, maar door het kiesmannenstelsel niet het presidentschap. De zogenaamde Swing States gaven hierbij de doorslag en de vaak jonge democraten die niet hadden gestemd hadden daar het tij kunnen keren. Logisch dus dat men dit scenario anno 2020 wil voorkomen. Daarom besloot Alexandria een medium te gebruiken dat deze jongere groep aanspreekt: videogames.

De politica is een van de weinige binnen haar groep die videogames speelt en was tevens degene die eerder dit jaar het overheidsorgaan van de US mocht uitleggen wat Twitch was toen het ter sprake kwam in een debat. Haar idee om datzelfde platform en populaire game Among Us in te zetten om mensen aan het stemmen te brengen is er daarmee een unieke die mogelijk een groot verschil kan maken over een paar weken. De steun van populaire streamers heeft ze in ieder geval al, daar onder andere Pokimane en HasanAbi openlijk hebben ingestemd.

Discord

Hot
Enquête
Veel
25%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 44 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner