hotness 0
News

Analisten voorspellen nog een lange levensduur voor de Wii U

Gepost door

Laten we eerlijk zijn. Van de drie grote deelnemers in de achtste consolegeneratie, is Nintendo duidelijk de underdog. De console verscheen als eerste van de drie, maar werd qua verkoopcijfers al snel gepasseerd door de Xbox One en PlayStation 4. Hij is echter niet ten dode opgeschreven.

Wanneer men de cijfers in de grafiek van Eric Smith, Strategy Analytics' senior analyst, en zijn team bestudeert is namelijk te zien dat de console op een stabiel tempo blijft verkopen, in tegenstelling tot de pieken en dalen van andere consoles zoals de Wii. Er is zelfs sprake van een bescheiden stijging, die naar verwachting nog een kleine vijf jaar door zal zetten.

Gezien het feit dat veel mensen ervan overtuigd waren dat de consolemarkt dood aan het bloeden was, is het vreemd om te zien dat er nog steeds zoveel units worden verkocht. Smith had hier echter een verklaring voor: ''Ondanks rapportages die het tegendeel vermelden, is de consolemarkt niet dood. Core gamers zijn sneller overgegaan naar de huidige generatie dan enig ander generatie voor hen. Het grote verschil in deze generatie is dat casual gamers die een Wii kochten grotendeels op de zijlijn blijven. Free-to-play casual en midcore gamers op tablets en smartphones hebben dit deel van de consumenten opgevangen.''

0 reacties op "Analisten voorspellen nog een lange levensduur voor de Wii U"