hotness 0
News

Belgische Woolfe: The Red Hood Diaries IP overgenomen door Sniper Elite-ontwikkelaar

Gepost door

Rebellion, ontwikkelaar van onder meer Sniper Elite, heeft de Woolfe: The Red Hood Diaries IP overgenomen van de Belgische studio GRIN. Hierdoor wordt niet alleen de toekomst van de IP rooskleuriger, Kickstarter-backers krijgen ook eindelijk hun rewards thuis gestuurd.

GRIN Gamestudio kondigde in augustus nog aan dat de studio zijn deuren zou gaan sluiten, mede door de tegenvallende verkopen van Woolfe. Hierdoor konden backers die de eerste game mogelijk hadden gemaakt, door via Kickstarter te investeren in het spel, fluiten naar hun rewards. De overname van de IP zorgt er echter voor dat zij alsnog hun beloning krijgen.

Een tweede deel van Woolfe: The Red Hood Diaries was in het verleden beloofd door de ontwikkelaars, maar een vervolg bleef uit door de sluiting van de studio. Door de aankoop van Rebellion lijkt er nu toch een vervolg te komen. De Sniper Elite-ontwikkelaar durft daar echter nog geen uitspraak over te doen.

Rebellion: "Om eerlijk te zijn, zijn we nog maar net helemaal bekend geraakt met Woolfe, waardoor we nog geen uitspraak kunnen doen over een eventueel tweede deel. Door de aankoop zijn we in het bezit gekomen van bestanden die het begin vormen van een vervolg, maar de game was allesbehalve af. Op dit moment hebben we nog niet alle bestanden die we hebben gekregen doorgespit en weten we nog niet wat we precies hebben. Aangezien de game origineel gemaakt is voor Unreal Engine 3, wordt het een grote opgave om het over te zetten naar onze eigen Asura Engine, en daar moeten we niet te makkelijk over denken!"

0 reacties op "Belgische Woolfe: The Red Hood Diaries IP overgenomen door Sniper Elite-ontwikkelaar"