hotness 0
News

Bioshock Infinite-speler krijgt geld terug naar religieuze klacht

Gepost door

Een opmerkelijke actie van Valve. Nadat een streng christelijke gamer zijn afkeer uitte over de doopscene aan het begin van Bioshock: Infintie kreeg deze geld terug.

De speler stuurt een klacht na Valve na aankoop van de game op Steam. Hij gaf zijn misnoegen over de betreffende scene aan, welke hij ervaarde als godslastering. De volledige klacht is hieronder te vinden.

Beste Valve,

Ik wens de game Bioshock: Infinite te retourneren of ruilen of cash of steam tegoed op de grond dat ik het niet kan spelen.

Ik kan deze game niet spelen omdat aan het begin van de game er een scene is die ik zo offensief voor het christendom ervaarde, dat het verder spelen belemmerd. Ik wist niet van deze scene, noch had ik een manier om het te weten. De scene is niet van tevoeren in trailers, previews, screenshots of materiaal zichtbaar gemaakt.

De speler wordt gedwongen om een keuze te maken, welke uitmond in extreme godslastering van het christelijk geloof, om met de game te vorderen. Ik ben hierom uit goed geweten gestopt met spelen en kan 99% van de game hierdoor niet ervaren.

Er is geen manier om deze scene over te slaan of om er omheen te werken. Bij Modern Warfare 2 was tenminste nog de optie om een bepaald offensief level over te slaan. Het is hetzelfde voor mij en deze scene, maar deze kan niet overgeslagen worden.

Ik wil vriendelijk verzoeken om volledige teruggame van mijn uitgave in geld of krediet, aangezien ik geen idee had dat ik de game niet zou kunnen spelen toen ik het kocht.

Als u nog verder overtuigd dient te worden, zal ik de metafoor toepassen dat als ik een moslim was, het hetzelfde zou zijn als een quick-time event waar je op X moet drukken om in Allah's gezicht te spugen als enige manier om de game te vorderen.

Mijn excuses dat ik deze catogorie koos voor mijn vraag, maar er was geen optie die aansloot bij mijn verzoek.

Vriendelijk Bedankt,

Het lijkt erop dat niet alleen de schrijver van deze brief de scene negatief ontvingen. Online vallen meerdere reacties te lezen van zowel christenen die het als godslastering ervaren, als joden en moslims die het offensief en opdringerig vinden. Zelfs ongelovigen werden soms bijzonder ongemakkelijk van de scene. Wat vinden jullie ervan?

0 reacties op "Bioshock Infinite-speler krijgt geld terug naar religieuze klacht"