Bioware past transgender-karakter aan na kritiek vanuit LBGT-community

Mass Effect: Andromeda
23 maart 2017
Action RPG
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Sinds de release ligt Mass Effect: Andromeda vanwege allerlei redenen onder vuur. Vreemde gezichtsuitdrukkingen, animaties en bugs teisteren het spel, maar zullen volgens Bioware worden opgelost met patches. Dat geldt ook Hainly Abrams, die een gevoelige snaar raakte in de LBGT-community.

Hainly is namelijk een transgender, een persoon die van geslacht gewisseld is. In dit specifieke geval gaat het om een man die zich heeft laten ombouwen tot een vrouw, iets waar Abrams open en eerlijk over is tegenover de speler. Dat zou echter niet moeten.

Volgens enkele vocale leden van de transgender-community is het namelijk erg onnatuurlijk dat Hainly's oude naam wordt genoemd, hetgeen schijnbaar taboe is binnen deze kringen, en dat de geslachtsoperatie direct ter sprake wordt gebracht. De transgender-community voelde zich hierdoor verkeerd neergezet en in de zeik genomen.

Over of deze reactie gerechtvaardigd is en of Bioware iets fout heeft gedaan zijn de meningen verdeeld, hetgeen ook duidelijk wordt op social media, maar Bioware was van mening dat er iets gedaan moest worden. Het bedrijf heeft daarom een statement op Twitter gezet, waarin het aankondigt Abrams te gaan veranderen.

''Als Bioware streven we ernaar games te maken die representatief zijn voor onze spelers en de wereld om ons heen. We doen dit door actief navraag te doen bij onze diverse werknemers, evenals door te spreken met verschillende communities.

In Mass Effect: Andromeda is een van onze niet-speelbare karakters, Hainly Abrams, niet toegevoegd in een zorgzame en doordachte manier. We willen onze excuses aanbieden aan iedereen die te maken heeft gehad of gekwetst is door dit gesprek. Dit was nooit de bedoeling en was een onfortuinlijk bijproduct van het iteratief proces dat gamedesign is en van een verandering in de gespreksstructuur.

We hebben meerdere discussies gehad met leden van de transgender-community, zowel intern bij Bioware als in de bredere zin, en werken aan een oplossing voor dit probleem. Eens de veranderingen zijn doorgevoerd, zal Hainly enkel bepaalde informatie aan Ryder geven eens er een vertrouwensband is ontstaan en Ryder haar ondersteunt.

Zoals altijd stellen we de hulp, feedback en ondersteuning van de Mass Effect-community op prijs .''

 

Bron: Twitter

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner