hotness 0
News

Blizzard is helemaal klaar met de cheatprogramma's van Bossland

Gepost door

Cheaters zijn een steeds groter wordend probleem in nagenoeg elke game die online gespeeld kan worden. Uitgevers doen hun best om deze valsspelers te weren, maar de programma's die gebruikt worden, worden steeds geavanceerder, waardoor bedrijven als Valve, Riot Games en Blizzard zich genoodzaakt zien om maatregelen te nemen.

Blizzard koos er daarom voor het probleem aan te pakken bij de oorzaak en klaagde de makers van cheatprogramma's als Stormbuddy (Heroes of the Storm), Watchtower Tyrant (Overwatch) en Honorbuddy (World of Warcraft) al meerdere malen aan.

Dit bedrijf, een Duitse organisatie genaamd Bossland, lijkt hier niet van onder de indruk te zijn. Niet enkel heeft het meerdere dagvaardingen lacherig afgedaan, maar nu weigert het ook nog te reageren op Blizzard en negeert het een ultimatum van een Duitse rechtbank.

Voor Blizzard was dit de druppel die de spreekwoordelijke emmer na zes jaar vechten in de rechtbank deed overlopen. Het bedrijf eist daarom dat Bossland bij verstek wordt veroordeeld tot een te betalen schadevergoeding van $8,563,600, gebaseerd op een eerdere verklaring van het bedrijf waarin ze aangaven dat ze sinds juli 2013 118,939 producten in de VS verkocht hebben.

Blizzard heeft berekend dat ongeveer 36% van deze verkopen betrekking had op cheatprogramma's voor hun games, wat neer zou komen op 42,818 stuks. Het bedrijf eist dus een schadevergoeding van tweehonderd euro per verkocht product, hetgeen volgens Blizzard heel redelijk is en zelfs niet lang niet het maximum is van wat ze zouden kunnen eisen. Bossland zou zich hier bewust van zijn volgens Blizzard, wat dan ook de reden is dat ze niet meer reageren.

''Bossland's beslissing om verstek te laten gaan is een berekende tactiek op basis van slecht vertrouwen, bedoeld om hun onwettig handelen af te schermen van de wetten van de Verenigde Staten,'' aldus Blizzard in een verklaring. ''Door verstek te laten gaan hoopt Bossland blijkbaar dat het Blizzard belet in het doen van ontdekkingen inzake hun handelen, waarmee ze de schaal van hun onwettig handelen voor Blizzard verbergen, evenals de opbrengst die het heeft gemaakt door de Bossland Hacks en de afkomst van diens assests.

Bossland hoopt ook dat ze door deze informatie te verbergen een schadevergoeding kunnen ontlopen of uitspraken van de rechtbank nietig of niet toepasselijk verklaart kunnen krijgen. Hiermee hoopt Bossland dat het door kan gaan met diens zaken en dat Blizzard niet de opluchting krijgt waar het recht op heeft.''

0 reacties op "Blizzard is helemaal klaar met de cheatprogramma's van Bossland"