Blizzard kondigt nieuwe game aan via vacature

Blizzard Survival Game
niet beschikbaar
nee
PC

Blizzard mag dan wel worden overgenomen door Microsoft, maar dat gaat op zijn minst nog zes maanden in beslag nemen. En ondertussen is het business as usual voor diens ontwikkelteams. Ontwikkelteams die nieuwe mensen zoeken, zo blijkt uit een vacature op de website van Blizzard.

Een vacature an sich is natuurlijk niet nieuwswaardig, maar wat deze in het oog doet springen, is het feit dat het spreekt over een nog niet aangekondigde survival game van het bedrijf.

''Hou jij van survival games? Wil jij je bij een samenwerkend team van ervaren ontwikkelaar voegen in het vroege stadium van een nieuw project in een nieuwe wereld en het volgende hoofdstuk in Blizzard's verhaal helpen schrijven,'' zo valt te lezen op de website.

Wat hierbij direct opvalt, is dat men het heeft over een nieuwe IP, iets wat verder wordt versterkt door artwork bij het bericht, dat geen aansluiting vindt bij bestaande IP's als Warcraft en Starcraft. Dit zou betekenen dat we voor het eerst in jaren (sinds Overwatch) een nieuwe serie van Blizzard tegemoet mogen zien. En in tegenstelling tot wat de woordkeuze doet vermoeden, is de game al in speelbare staat. Dat valt op te maken uit een Tweet die Mike Ybarra nadien online zette:

Dat het nieuws over deze game op deze manier naar buiten moet komen is bijzonder op zijn minst. Normaliter zou je verwachten dat een onthulling als op een event als E3 of gamescom of natuurlijk het bedrijf zijn eigen Blizzcon zou komen. Maar vermoedelijk wordt het alsnog volledig uit de doeken gedaan bij een dergelijke gelegenheid.

Bron: Blizzard

Discord

Hot
EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner