hotness 0
News

Blizzard neemt afscheid van Battle.net

Gepost door

Na twintig jaar trouwe dienst, mag Blizzard's battle.net spoedig met pensioen. Dat heeft het bedrijf recent laten weten aan diens medewerkers, die het nieuws snel verder verspreidde.

Nu betekent dit niet dat de services van Battle.net offline gaan. Blizzard neemt enkel afscheid van de naam om het meer in het huidige bedrijfsbeleid te laten passen. Dat blijkt uit een interne memo van het bedrijf, welke je hieronder kunt vinden:

''We gaan afstand nemen van het gebruik van de Battle.net-naam voor onze gaming service en de functies die hieraan verbonden zijn. Battle.net-technologie zal blijven functioneren als het centrale zenuwstelsel van Blizzard-games, in dat opzicht verandert er niets. We zullen er enkel naar refereren als Blizzard tech. Jullie hebben dit recent al gezien met dingen als 'Blizzard Streaming' en Blizzard Voice', en er zijn meer veranderingen onderweg.

Toen we Battle.net maakten, was het idee een op maat gemaakte online gaming-service voor je game meer een droom, dus we hebben we ons gefocust op het uitleggen wat de service en hoe het werkt, inclusief het geven van een kenmerkende naam. Echter, met de tijd hebben we gezien dat er sporadische verwarring en mankementen ontstonden door het hebben van twee aparte namen waaronder alles valt; Blizzard en Battle.net. Gezien dat ingebouwde multiplayer support een ingeburgerd begrip is en verwacht wordt vandaag de dag, is de nood er niet meer om een aparte naam te hebben voor wat feitelijk ons netwerk is.

We willen er zeker van zijn dat iedereen ervan op de hoogte is terwijl de verder gaan met deze verandering in de komende maanden. We zullen alle revelante updates delen terwijl de overgang doorgaat.''

0 reacties op "Blizzard neemt afscheid van Battle.net"