Blizzard sluit door fans gerunde World of Warcraft servers

World of Warcraft
11/02/2005
MMORPG
ja
PC

World of Warcraft gaat alweer ruim tien jaar mee en is tot op de dag van vandaag nog altijd de grootste MMORPG ter wereld. In die tijd heeft de game de nodige updates en uitbreidingen gehad om aan de wensen van fans tegemoet te komen. Maar je kunt natuurlijk niet iedereen blij maken.

Zo was er een groep van ongeveer dertig gamers absoluut niet blij met Burning Crusade en de daarop volgende uitbreidingen en wilden zij niets liever dat de originele World of Warcraft. Met deze gedachte werd Nostalrius opgericht, welke servers opzette met World of Warcraft v1.12, de versie van de game voor Burning Crusade.

Nostalrius was duidelijk niet de enige die de vanilla versie van de game wilde spelen, want er zijn momenteel 800.000 geregistreerde gebruikers, waarvan er 150.000 regelmatig actief zijn. Dat is echter ten einde, want advocaten van Blizzard hebben de groep gesommeerd de servers neer te halen. Maar achter de wolken schijnt altijd de zon.

Nostalrius heeft aangegeven alle tools die tot hun beschikking zijn online te zetten, zodat iedereen de kans krijgt hun eigen vanilla servers op te zetten. We gaan waarschijnlijk dus een hoop kleine communities zien die de game draaien en de vraag is nog maar hoe Blizzard daar mee om zal gaan. De community van Nostalrius is echter duidelijk niet blij met Blizzards keuze.

 

Bron: Kotaku

Discord

Hot
EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner