hotness 0
News

Bolivia tekent bezwaar aan tegen Ghost Recon: Wildlands

Gepost door

De regering van Bolivia heeft aanstoot genomen aan Ghost Recon: Wildlands en heeft daarom de Franse ambassade verzocht iets aan de game te doen. Dit meldt nieuwssite Reuters na aanleiding van een verklaring van Boliviaanse politicus Carlos Romero.

Het nieuwste deel in de Tom Clancy-serie toont een fictief Bolivia dat onder de duim wordt gehouden door een Mexicaanse drugskartel en volgt de avonturen van de Ghosts die hier de strijd mee aangaan. De keuze voor Bolivia is een voor de hand liggende, daar het land een van de grootste producenten is van de planten waar cocaïne van wordt gemaakt. Desondanks is de lokale regering van mening dat de game het land in een onnodig kwaad daglicht zet en heeft het gedreigd met rechtsstappen.

''We hebben de mogelijkheid om het te doen, maar we geven de voorkeur aan de diplomatische route,'' aldus Romero in een verklaring.

Of het inschakelen van de ambassade iets uithaalt valt overigens nog te bezien. De Ubisoft studio die Wildlands gemaakt heeft mag dan wel in Frankrijk gevestigd zijn, maar dat betekent niet dat de Franse regering de game zomaar kan censureren of zelfs verbieden als het dat al zou willen.

Ubisoft heeft Reuters eraan herinnert dat Ghost Recon: Wildlands slechts fictie is en laat weten dat het het land gekozen heeft vanwege de omgevingen en cultuur. ''Hoewel de game een andere werkelijkheid toont dan die van Bolivia vandaag de dag, hopen we wel dat de wereld de schoonheid van de topografie kan benaderen,'' aldus Ubisoft in hun verklaring aan Reuters.

Op het moment van schrijven hebben zowel de Franse regering als de Franse ambassade niet gereageerd op de klacht van Bolivia.

 

0 reacties op "Bolivia tekent bezwaar aan tegen Ghost Recon: Wildlands"