Boze Pokémon GO-spelers klagen Niantic aan

Pokémon: GO
2016
niet beschikbaar
ja
iPhone

Afgelopen weekend kwamen duizenden gamers samen in Chicago voor het Pokémon GO Fest. Wat een viering had moeten worden van één jaar Pokémon GO, eindigde echter in een ramp die deed denken aan de release van het spel. En daarvoor wordt Niantic nu aangeklaagd.

Voor wie het nieuws rondom Pokémon GO Fest niet gevolgd heeft een korte samenvatting: Afgelopen weekend organiseerde Niantic een real-life Pokémon GO-evenement om de eerste verjaardag van hun populaire game te vieren. Spelers konden kaartjes kopen om toegang te krijgen tot de locatie in Chicago, dat tijdelijk was omgetoverd tot een Pokémon-paradijs.

Op deze locatie spawnden voortdurend zeldzame Pokémon als Taurus, Chansey, Heracross en Unown en waren Pokéstops in grote getale aanwezig. Dit alles om spelers te motiveren om zoveel mogelijk Pokémon te vangen en speciale bonussen als extra XP en meer candy voor spelers wereldwijd vrij te spelen. De hoofdprijs was echter Lugia, de eerste legendarische Pokémon die zijn opwachting maakt in de game. Een feest van jewelste voor fanatieke Pokémon-jagers dus. Helaas liep het niet zoals gepland.

Nog voor aanvang van het evenement rapporteerden spelers dat er verbindingsproblemen waren, die het vangen van Pokémon aanzienlijk bemoeilijkten. Dit resulteerde in een hoop frustratie, het uitjoelen van de CEO van Niantic en spelers die zich bedrogen voelden, vooral toen Niantic de zeldzame Pokémon ook buiten de locatie liet verschijnen om spelers meer te verdelen.

Dat het evenement ondermaats en slecht geregeld was, gaf Niantic eerlijk toe en dus ging het bedrijf eerder deze week diep door het stof. Iedere bezoeker kreeg een Lugia in zijn account, $100 aan Pokécoins én volledige vergoeding van het ticket dat gekocht moest worden om deel te mogen nemen. Al met al een gepaste reactie dus. Dat vond een klein groepje bezoekers echter niet.

Tientallen gamers hebben geëist dat Niantic niet enkel het toegangsticket, maar ook de reiskosten vergoedt, en zijn naar de rechter gestapt om dit af te dwingen. Het gaat hier voornamelijk om mensen die lange afstanden hebben moeten reizen om deel te nemen aan het evenement en bijvoorbeeld uit een andere staat kwamen.

Hoe hoog het gevraagde bedrag is, is helaas niet bekend. Een woordvoerder van Niantic liet desgevraagd weten niet te willen reageren op de zaak.

 

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner