hotness 0
News

Brengt Nintendo dit jaar games op de telefoon?

Gepost door

Nu dat het slecht gaat met Nintendo verschijnen er veel geruchten over de volgende stap van het bedrijf. Speculaties over een nieuwe console en handheld werden de wereld ingebracht, daarnaast zou een eigen tablet tot de opties behoren. De Japanse krant Nikkei beweerde gisteren dat Nintendo donderdag tijdens een conferentie voor investeerders gaat aankondigen dat zij mobiele demo's gaan uitbrengen.

Het gaat dus niet over complete spellen, maar demo's die laten zien hoe de spellen op Nintendo-apparaten zijn. Complete games zijn alleen aan te schaffen op Nintendo-consoles. Waarschijnlijk zijn de games te downloaden via een Nintendo-app zonder dat daar enige kosten aan verbonden zijn.

Een stap als deze zal zeker niet slecht zijn voor het Japanse bedrijf. Naar alle waarschijnlijkheid zal Nintendo namelijk tijdens de conferentie voor inversteerders een verlies bekendmaken van zo'n 25 miljard yen (175 miljoen euro). De eigenlijke verwachting was een winst van 55 miljard yen.

Tegenover Engadget ontkent Nintendo dat zij demo's gaan uitbrengen voor smartphones. Ze ontkennen echter niet dat zij mobiele apparaten gaan gebruiken als promotie voor hun apparaten.

0 reacties op "Brengt Nintendo dit jaar games op de telefoon?"