Britse scalpers bezitten duizenden PS5-consoles om door te verkopen

Dat het vandaag de dag onmogelijk is om een PlayStation 5 voor een eerlijke prijs in handen te krijgen, was al duidelijk. Bij de lancering van de console was al snel duidelijk dat er niet genoeg voorraad was om aan de vraag te voldoen. Daarom was het bij meerdere winkels een kwestie van pagina's verversen en hopen dat je een console te pakken kreeg. Een Britse groep aan scalpers heeft hier zijn voordeel uit gehaald, wat een bizar aantal consoles opleverde.

De groep scalpers onder leiding van CrepChiefNotify hebben ingespeeld op de schaarste en chaos en ontwikkelde bots die veel sneller bestellingen plaatsten dan de menselijke tegenhangers. Hierdoor heeft de groep meer dan 2400 PS5-consoles weten te bemachtigen, een aanzienlijk hoger aantal dan menig retailer ├╝berhaupt in huis heeft gehad.

De groep scalpers heeft zelfs een abonnementendienst waar je gebruik van kunt maken. Hierdoor vergroten zij jouw kans op een schaars product dat online wordt verkocht. Het doet ons stiekem een beetje verlangen naar de dag dat je nog in de rij moest staan voor een console, dat werkte beter!


 

Bron: Business Insider

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner