Bungie lijkt groter in te willen zetten op de loot boxes van Destiny 2

Destiny 2
PC: 24 oktober 2017, Xbox One: 6 september 2017, PS4: 6 september 2017
MMOFPS
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Nadat Electronic Arts door het stof moest voor de loot boxes in Star Wars: Battlefront 2 en letterlijke miljarden aan beurswaarde verloor door de daaropvolgende backlash van gamers, investeerders en zelfs politici, hadden we eerlijk gezegd verwacht dat Triple A-ontwikkelaars voorlopig héél voorzichtig zouden zijn alvorens weer met de praktijk te beginnen. Bungie tuft echter vrolijk door.

In een vacature op hun website geeft het bedrijf namelijk aan op zoek te zijn naar iemand die de Bright Engrams, Destiny 2's versie van loot boxes, kan verbeteren. Daarbij wordt specifiek gesproken over het implementeren van betaalsystemen ten opzichte van het maximaliseren van spelerbetrokkenheid en -tevredenheid. In lekentaal komt het er dus op neer dat deze persoon de sweet spot moet vinden waarbij Bungie zoveel mogelijk geld binnen kan halen, zónder dat de community erover valt.

Nu zijn loot boxes natuurlijk niet per definitie iets slechts. Er zijn genoeg games die het op een wijze doen dat gamers er geen problemen in zien en het zorgt ervoor dat de grotere budgetten van games makkelijker terugverdiend kunnen worden. Pas op het moment dat progressie of balans in het geding komt, iets wat gamers vaak pay-to-win noemen, dan hebben loot boxes een daadwerkelijke negatieve impact. Er is echter wel al in de eerste zin van de vacature een verwijzing hierna. Aspirerend Bungie-medewerkers moeten namelijk ''de trends omtrent uitrusting, builds en kosmetische voorwerpen volgen.'' Als hiermee puur gedoeld wordt op uitrusting die bijvoorbeeld een andere kleur heeft dan degene die je normaal vindt, dan zal er vermoedelijk geen haan naar kraaien. Mocht Bungie echter besluiten om sterkere wapens (nagenoeg) exclusief te maken voor Bright Engrams, dan zou dat weleens problemen kunnen opleveren. Wij zullen het nieuws dan ook nauwlettend volgen.

Bron: Bungie

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner