hotness 0
News

Bungie onthult nieuwe multiplayer details van Halo: Reach

Gepost door

Eigenaren van Halo 3: ODST kunnen vanaf 3 mei deelnemen aan de beta van Halo: Reach. Ondertussen heeft ontwikkelaar Bungie wat meer bekend gemaakt over de multiplayer van deze aankomende FPS.

Halo: Reach kent enkele toevoegingen die onder andere het spelen met vrienden een stuk makkelijker maken. Zo is het 'Active Roster' een handige lijst waarop te zien is wat je Xbox Live vrienden zowel in de multiplayer uitvoeren. De lijst bevat informatie als in welke match ze zich bevinden en met welke andere spelers ze de game spelen. Daarnaast zal het joinen van vrienden een stuk sneller gaan dankzij 'Queue-Joining', een systeem waarbij je niet langer hoeft te wachten totdat de ander klaar is met een match en andersom. Ook het vinden van het match met een wat grotere party gaat aanzienlijk soepeler. Is een match afgelopen, dan probeert de game de party bijelkaar te houden, zelfs al zitten meerdere mensen uit je party in het andere team.

Om het vinden van de juiste match nog wat makkelijker te maken, kun je in het optiemenu kiezen of je  onder andere tegen landgenoten en/of spelers van een soortgelijk niveau wilt spelen. Deze zoekopties worden ondersteund door vier verschillende eigenschappen die je aan jezelf kunt geven: spraakzaam of stil, winnen of plezier maken, teamspeler of 'Lone Wolf' en beleefd of onbehouwen. Verder spreekt Bungie over ''Veto 2.0'', een nieuw vote systeem waarbij je telkens keuze hebt uit een totaal van vier opties, die elk weer over een combinatie beschikken van een map en een gamemode.

Misschien wel de grootste toevoeging is de op de hardcore speler gerichte 'Arena Playlists'. Een Arena Playlist duurt een maand lang en om aan zo'n 'season' mee te kunnen doen, zul je eerst een bepaald aantal potjes op een dag moeten spelen. Vervolgens ontvang je een "Daily Ranking" (de gemiddelde score van de beste potjes die op die dag gespeeld zijn), waarna je in de juiste divisie wordt onderverdeeld: Onyx, Gold, Silver, Bronze of Steel. Dankzij deze dagelijkse ranking komen spelers met soortgelijke skills in dezelfde divisie terecht. Overigens zal hierbij niet alleen rekening worden gehouden met het aantal kills, maar ook bijvoorbeeld het aantal assists.

0 reacties op "Bungie onthult nieuwe multiplayer details van Halo: Reach"