hotness 0
News

Canadese oma wordt beschuldigd van illegaal downloaden Metro 2033

Gepost door

Stel je het voor: je zit als een persoon op leeftijd rustig achter je PC een beetje oude foto's te bekijken of Mahjong te spelen, wanneer je plotseling een e-mail krijgt van je internetprovider waarin je wordt beschuldigd van het illegaal downloaden van een videogame.

Dit gebeurde de 86-jarige en in Ontario woonachtige Christine McMillan recent. Volgens de e-mail had ze Metro 2033 illegaal gedownload en kon ze daarom een boete krijgen die kon oplopen tot wel $5.000. Je natuurlijk geen genie te zijn om te zien dat daar iets niets in de haak is.

''Ik vond het nogal schokkend. Ik ben 86 jaar. Niemand heeft toegang tot mijn computer, behalve ik. Waarom zou ik een oorlogsspel downloaden?'' aldus McMillan in een verklaring in Go Public.

Een mogelijke verklaring is dat het wifi van de vrouw gebruikt is om illegaal te downloaden, waardoor het Canadian Intellectual Property Rights Enforcement, de partij die toezicht houdt op illegale downloads en de melding bij de provider had gedaan, haar IP-adres doorgaf aan de provider.

Het systeem is dus niet waterdicht, maar ook de melding zelf is ongebruikelijk, hoewel wel legitiem. De e-mail verschaft namelijk nauwelijks informatie. Zo worden mensen die verdacht worden van illegaal downloaden opgeroepen om een vergoeding te betalen, echter wordt een bedrag nergens genoemd. Mensen worden feitelijk opgeroepen hun creditcard-gegevens door te geven en maar te accepteren wat er ook afgeschreven wordt.

De meldingen zijn bovendien exact dat: meldingen. Ze betekenen niet je dat schuldig bent, maar enkel dat je verdacht wordt. Je bent dus ook vrij om het rechtssysteem te gebruiken om je onschuld te bewijzen, al is dit sinds de invoering van deze wet nog nooit geprobeerd.

McMillan hoop ook niet dat het zo ver hoeft te komen, maar ze is tevens niet van plan ook maar een cent te betalen. Voor nu laat ze de meldingen links liggen en hoopt ze dat het niet tot een rechtszaak komt.

0 reacties op "Canadese oma wordt beschuldigd van illegaal downloaden Metro 2033"