hotness 0
News

Capcom gaat de online multiplayer van Street Fighter V op de schop nemen

Gepost door

Street Fighter V is een uitstekende fighting game...zolang het je het offline speelt. Eens je je waagt aan de online multiplayer is het echter een verre van optimale ervaring. Capcom erkent dit en gaat daarom het achterliggende systeem vernieuwen.

Met vernieuwen bedoelt de uitgever niet dat ze wat tweaks gaan doen of een patch doorvoeren. Volgens de website van Capcom is het Capcom Fighter Network van de grond af aan opnieuw opgebouwd, zodat de problemen die het systeem nu plagen spoedig verleden tijd zullen zijn.

Naast het oplossen van problemen, zal het nieuwe CFN ook nieuwe functies bevatten. Zo zal het huidige Rage Quit Penalty System verder worden uitgebreid, zodat de beste en slechtste spelers niet enkel een icoon langs de naam hebben, maar ook met gelijkaardige spelers worden gematched.

Op het gebied van verbeteringen moet gedacht worden aan kortere laadtijden tussen matches en tijdens matchmaking en het juist laden van country flags. Hiernaast worden stats preciezer bijgehouden en getoond op je profiel en kan de in-game commentator van de matches op basis hiervan zijn commentaar aanpassen.

De rest van de vernieuwingen zijn wat kleiner van aard. Zo kan je spelers blokkeren, is er een tijdlijn met je prestaties en kun je vrienden op CFN makkelijker beheren. Wanneer deze nieuwe versie van CFN wordt uitgerold is nog niet bekend, maar gezien het feit dat de bèta spoedig van start gaat, zal dit vermoedelijk niet lang duren.

0 reacties op "Capcom gaat de online multiplayer van Street Fighter V op de schop nemen"