CD Projekt RED richt zich met GWENT op esports

Gwent: The Witcher Card Game
2018
Strategy
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Esports en The Witcher; twee dingen die je niet direct met elkaar in verband zou brengen. Toch is het mogelijk, dankzij GWENT: The Witcher Card Game.

CD Projekt RED, de maker van de The Witcher-games, heeft daarom de handen ineen geslagen met ESL om een toernooi op te zetten met grote geldprijzen.

''Het is een privilege om te zien hoe actief GWENT-spelers zijn op het gebied van competitief spelen. Door de community mogelijk gemaakte toernooien zoals The Passiflora Championship, The Seven Cats Brawl of The Gwentlemen's Open zijn een bron van inspiratie voor het gehele team en we willen absoluut dat dit deel van GWENT blijft groeien,'' aldus Pawel Burza, Community Manager van CD Projekt RED.

Dat de ontwikkelaar blij is met de community, blijkt wel uit de eerdergenoemde prijzenpot. Het Poolse bedrijf heeft namelijk een bedrag van $100.000 vrijgemaakt om weg te geven aan de winnaars van deze competitie.

Voor dit toernooi mag iedereen zich inschrijven (dat doe je hier), maar enkel de 512 spelers met de hoogste ranking aan het einde van de inschrijfperiode mogen het tegen elkaar opnemen om te bepalen welke vier GWENT-spelers uit de community het beste zijn. Dit mogen ze vervolgens op de proef stellen, in een match tegen vier professionele spelers die CD Projekt RED heeft uitgenodigd. Deze zijn als volgt: Trump (Jeffrey Shih), Lifecoach (Adrian Koy), Noxious (Kacem Khilaji) en ppd (Peter Dager).

Na deze matches wordt de ranking bepaald en krijgt de winnaar een prijs van $60.000, terwijl de tweede plaats naar huis gaat met $20.000. De spelers die plek drie en vier claimen hoeven elkaar niet te benijden. Die krijgen namelijk beiden $10.000.

Dat CD Projekt RED zo zwaar in zet op GWENT is overigens verrassend. Het bedrijf had immers origineel geen plannen om de game überhaupt te maken. Volgens Marcin Iwiński, mede-oprichter van CD Projekt RED, is er echter een goede reden voor.

''GWENT: The Witcher Card Game was gemaakt omdat The Witcher-community dat wilde. Nu dat we zien dat steeds meer spelers GWENT competitief willen spelen, zijn we hier met de kans om tegen zwaargewichten te spelen, inclusief prijzengeld om de boel wat op te leuken. Ik kan niet wachten om te zien wie er wint.''

 

Bron: GWENT

Discord

Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner