hotness 0
News

Centrale servers DayZ slachtoffer van DDOS aanval

Gepost door

 Gisterenavond en vanacht zijn de centrale servers van de populaire DayZ mod voor ArmA II zwaar onder druk gezet door een DDOS aanval. Hierbij was het onmogelijk voor spelers om in te loggen en zij die er in slaagden om toch in het spel te raken kregen vaak met serieuze problemen te kampen.

De post-apocalyptische wereld van DayZ laat spelers toe in sandbox stijl de omgeving te verkennen, terwijl ze moeten uitkijken voor geïnfecteerde mensen en andere medespelers. Gisteren konden ze dus niet aan de slag wegens een DDOS aanval op de centrale server, die de gegevens van de spelers bij houdt. Zij die toch probeerden stierven vaak bij het inloggen, omdat de data van de server niet correct werd doorgegeven en zich zo bijvoorbeeld hun spawn positie meerdere meters boven de grond bevond. Anderen raakten alle materiaal dat ze met hun karakter hadden verzameld weer kwijt door de verbindingsproblemen.

Ondertussen is alles weer in orde met de centrale server en zou het spel zonder problemen toegankelijk moeten zijn. De reden achter de DDOS aanvallen is nog niet duidelijk, maar men kan speculeren dat een nieuwe reeks bans door Battleye gisteren de mogelijke oorzaak kan zijn. De strijd tussen de oprichter van de mod Dean Hall en de hackers die het spel teisteren is waarschijnlijk nog lang niet over.

0 reacties op "Centrale servers DayZ slachtoffer van DDOS aanval"