hotness 0
News

China verscherpt regelgeving online gaming

Gepost door

Het ministerie van cultuur in China gaat de regelgeving voor online gaming met een aantal nieuwe strenge regels verscherpen. De nieuwe regels gaan in op 1 augustus en hebben vooral te maken met kinderen in combinatie met online gaming.

De hard aanpak verbiedt "ongezonde" content in online games richting spelers onder de 18 jaar, waarbij het gaat om content zoals pornografie, godenverering, bijgeloof, gokken en geweld. De nieuwe wetten zetten ontwikkelaars tevens aan tot het creƫren van technieken die ervoor zorgen dat minderjarigen een game niet lang achter elkaar blijven spelen, om zo verslaving te voorkomen. Daarnaast mogen minderjarigen geen game-aankopen meer doen in vreemde valuta en moeten online gamers zich laten registreren met hun echt naam.

Het ministerie van cultuur bemoeit zich vaker met de game-industrie in China. Online gaming wint in het land namelijk nog maar kort aan terrein. Vorig jaar werden online games met daarin mafia-gangs nog verboden. De Chinese online gaming markt groeide in 2009 met maarliefst 40%.

0 reacties op "China verscherpt regelgeving online gaming"