hotness 0
News

'Chiptekorten zullen aanhouden tot 2024'

Gepost door

Hoewel het vandaag de dag gemakkelijk is om aan een Xbox Series X of PlayStation 5 te komen, is het nog steeds geen eitje. Naar de lokale Media Markt of Coolblue lopen is over het algemeen een kansloze onderneming. De tekorten aan consoles hebben te maken met de tekorten aan GPU's. Intel is een belangrijke pion in deze markt en de CEO van dat bedrijf heeft vervelend nieuws.

Volgens Pat Gelsinger zullen de tekorten van chips namelijk tot 2024 aanhouden. Hoewel er momenteel vooruitgang wordt geboekt de tekorten steeds verder afnemen, verwacht de beleidsbepaler dat de balans tussen vraag en aanbod pas eind 2023 zal zijn hersteld.

De tekorten hebben er verder voor gezorgd dat er meerdere fabrieken gebouwd worden die zich ook op de ontwikkeling van GPU's richten. Ook Intel zet de stap van niet alleen ontwikkelen, maar ook produceren in het Amerikaanse Arizona.

We believe the overall semiconductor shortage will now drift into 2024, from our earlier estimates in 2023, just because the shortages have now hit equipment and some of those factory ramps will be more challenged,

0 reacties op "'Chiptekorten zullen aanhouden tot 2024'"