hotness 0
News

Community achter Portal 2 maakt in enkele dagen tijd 35.000 levels met nieuwe editor

Gepost door

Afgelopen dinsdag heeft Valve een vereenvoudigde editor uitgebracht waarmee enthousiastelingen vrij eenvoudig nieuwe levels kunnen maken voor Portal 2. Voorheen was de volledige SDK (System Development Kit) van Half-Life 2 nodig hiervoor, wat de nodige struikelblokken voor Jan Modaal met zich meebracht.

De community van Portal 2 heeft de release van deze editor met open armen ontvangen en slaagden er in om in enkele dagen niet minder dan 35.000 nieuwe levels uit te brengen voor het spel, die samen reeds 1,3 miljoen keer werden gedownload. De maps die door de gebruikers gemaakt worden kunnen namelijk gemakkelijk in een databank geplaats worden waarbij ze beschikbaar gesteld worden voor alle Steam-gebruikers die Portal 2 gekocht hebben. 

Dat de mensen achter Steam hier erg blij mee zijn werd duidelijk met de aankondiging van de zogenaamde "Weekend Workshop Sale", waarbij naast Portal 2 ook Skyrim V: The Elder Scrolls tegen een fikse korting te koop aangeboden zal worden. Als laatste zullen ook Team Fortress 2 Workshop Items aan een verminderde prijs te krijgen zijn.

 

0 reacties op "Community achter Portal 2 maakt in enkele dagen tijd 35.000 levels met nieuwe editor"