hotness 0
News

Consoleversies Cyberpunk 2077 onder de loep genomen

Gepost door

Digital Foundry van Eurogamer heeft de consoleversies van Cyberpunk 2077 eens goed onder de loep genomen. Het staat als een paal boven water dat iedereen die de game op zijn best wil ervaren de PC-versie van het spel moet aanschaffen (mits de hardware het toelaat), maar wat hebben de last-gen en next-gen consoles nu eigenlijk te bieden?

Eerder werd al bekend dat de Xbox One- en PS4-versie van Cyberpunk 2077 serieus aan zich te wensen overlaat. Met name de framerate is angstvallig instabiel en ook het scherm komt zo nu en dan wazig over. Digital Foundry, dat bekend staat om haar technische analyses, laat in een nieuw technisch artikel weten dat het spelen op next-gen consoles het overwegen waard is.

Op de PlayStation 5 krijgen spelers resoluut de meest stabiele framerate met backwards compatibility. Dit betekent dat je je PS4-versie van het spel op de PS5 kunt spelen. De framerate blijft relatief stabiel bij 60 frames per seconde. De Xbox Series X versie kent een iets minder stabiele framerate, maar daarentegen is de resolutie wel hoger en zijn er meer grafische effecten waarneembaar. Daarnaast kun je op de Xbox Series X ook tussen quality en performance mode kiezen, iets wat op de PS5 niet van toepassing is. De Xbox Series S kent ook additionele grafische effecten zoals meer NPC's op straat, maar heeft daarnaast wel een lagere resolutie te bieden dan de Series X.

Ontwikkelaar CD Projekt RED zou in 2021 met een next-gen update komen om de PS4- en Xbox One-versie van het spel echt next-gen waardig te maken.

0 reacties op "Consoleversies Cyberpunk 2077 onder de loep genomen"