hotness 0
News

Controversiële eSports-kampioen verbannen van meerdere toernooien

Gepost door

Fighting game-kampioen Seon-woo ''Infiltration'' Lee is niet langer welkom op de toernooien van Evolution Championship Series (Evo) en Combo Breaker. Zo laat de Zuid-Koreaanse speler weten via een bericht op Twitlonger.

In de Tweet in kwestie laat hij weten dat hij erg verbaasd is over het feit dat hij niet langer mag deelnemen aan de twee waarschijnlijk belangrijkste toernooien in zijn genre en geeft hij aan dat er geen goede reden is voor de verbanning. Hij haalt hierbij aan dat hij al jaren niet meer had deelgenomen en dat hij geen tekst en uitleg heeft gekregen, enkel verwijzingen naar de regels van de toernooien in kwestie.

Hij eist in zijn Twitlonger dat de verbanning wordt teruggedraaid en dat hij een formele excuses voor de financiële en mentale stress die deze acties hem zouden hebben bezorgd krijgt. De kans dat hij die gaat krijgen, lijkt echter nihil.

Hoewel Lee doet alsof hem onrecht is aangedaan, is hij in recente jaren herhaaldelijk negatief in het nieuws gekomen. Dit begon in 2018, toen hij zijn toenmalige echtgenote mishandelde. Een onderzoek van zijn sponsor, Panda Global, leidde tot zijn ontslag, waarna Lee zelf afstand nam van Street Fighter. Dit kan nog allemaal worden weggeschreven als uit de spotlights stappen om het onderzoek niet te belemmeren, maar daar hij door een rechtbank veroordeeld en beboet is voor het geweld, mag het worden beschouwd als feit.

Daar eindigt het echter niet. Vorig jaar werd onthuld dat Lee met enkele vrienden probeerde een toernooi te beïnvloeden waarbij hij notabene zelf deel van de organisatie was. Hij adviseerde de winnaar van het toernooi om zich hoofd gedeisd te houden, zodat het niet teveel zou opvallen dat hij veel beter was dan wat je zou mogen verwachten bij een beginnerstoernooi.

Toen dit uitkwam, hield Lee de eer niet aan zichzelf, noch ging die door het stof. In plaats daarvan viel hij op Twitch mensen aan die hem ter verantwoording riepen. Hierop liet ook platform AfreecaTV hem vallen als een baksteen, hetgeen resulteerde in een hele hoop N-bommen op het platform. N-bommen waarvan hij heeft gezegd dat hij ze mag gebruiken als hij spreekt met negroïde spelers.

Moge het duidelijk zijn dat Infiltrations ban niet enkel geheel terecht lijkt, maar juist lang op zich heeft laten wachten. Dat Evo General Manager Rick Thiher zich in een e-mail aan Kotaku nog heel netjes houdt en enkel verwijst naar ''een veilige omgeving'' en ''een ondersteunende community die elkaar met respect behandeld'' is dan ook enorm beleefd. Verwijzen naar bovenstaande gebeurtenissen zou niet vreemd zijn, maar in plaats daarvan laat hij weten dat ''Evo publiekelijk geen individuele gevallen van handhaving discussieert, maar wel de nodige acties onderneemt om de code of conduct na te leven en een welkome omgeving te maken bij Evo competities.''

0 reacties op "Controversiële eSports-kampioen verbannen van meerdere toernooien"